CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: kerawangcraft

Korang ada berapa orang anak?

  [Copy link]
Post time 12-4-2013 04:12 PM | Show all posts
Calla ada 2 boys, age 4 & 16 months
Skrg takde rasa nak tambah lagi sbb perit jugak jaga anak sorang diri takde maid plus pengalaman masa pantang yg agak stress jugaklah
Umur dah 36 tahun ni, kalau nak tambah tak tau bila nak tambah
Umur dah makin meningkat, risau jugak bila pregnant above 35 ni
Hubby pon takde bunyi2x nak tambah lagi tapi rasa 2 mcm tak cukupkan
Kos nak besarkan anak2x pon bukan sikit
If nak bagi yg terbaik mesti kos tinggi

Ada sesiapa yg berumur above 35 yg nak tambah anak lagi tak?
Share your thoughts please
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-4-2013 03:28 PM | Show all posts
i pulak :

boy age 12
girl age 10
now tgh second trimester , 3rd one on the way.... im 37...  
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 04:13 AM | Show all posts
4 org
11 thn, 9 thn, 7 thn, 22 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 12:00 PM | Show all posts
seronok dengar semua cerita semua.. T alhamdulillah sorang jerk rezeki buat mase nie.. tgh treament dgn pakar utk yg 2nd.. samer jerkk cara nya nak dapatkan yg 1st.. my be belum ader rezeki lagi memandangkan we both tgh bz further study...doa2 kan lah yer.. rindu lah nak dengar suara baby nangis
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 05:50 PM | Show all posts
getarsukma posted on 28-3-2013 11:06 PM
kalau tanya soalan off topic boleh ke? kalau anak tujuh orang, sulung first year college (tak dapat  ...

kalau tanya soalan off topic boleh ke? kalau anak tujuh orang, sulung first year college (tak dapat full loan), dua high school, tiga primary, sorang belum sekolah agak2 berapa belanja sebulan?

ni bukan duduk di KL atau ibu negeri mana2 tapi di small developing town contoh taiping atau muar.. my sister ni duit tak pernah cukup so I wonder apa kos sebenar besarkan anak.. yg i tak puas hati bershopping & jalan2 boleh pulak...


ok mai nk replykan wpon off topic. anak tujuh org dlm zmn sekarang mmg perlukan kos yang tinggi. so parents kena pandai manage kewangan. belanja sekolah anak2 sehari pun maybe boleh cecah rm 10 seorg..belum lg campur kos belajar n pengangkutan. 6 org sehari dah rm60 tu minimum. kalau sebulan dh brp.

tu jela nk komen..kita ni pon anak 2 je..xkonfiden nk tambah buat ms skrg.apepun semua tu atas kuasa tuhan nk bg ke tak kan..
Last edited by mamanurulhasbi on 3-6-2013 06:00 PM

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 03:15 AM | Show all posts
Wah! Ramai juga org beranak satu!
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-6-2013 05:15 PM | Show all posts
aku ada 4 org anak....14,12,9 dan 2++.....3 boyz sorang gegirl.......cukup ler rasanya......itupun dah meriah sangat dah rumah aku.......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2013 01:08 PM | Show all posts
Calla lily posted on 12-4-2013 04:12 PM
Calla ada 2 boys, age 4 & 16 months
Skrg takde rasa nak tambah lagi sbb perit jugak jaga anak soran ...

me!  me!  

I'm 29weeks at the age of 36. actually i memang dah plan last pregnant must be at the age of 35. Sedihnya  last year i miscarriage at 9weeks. Alhamdulillah this year pregnant lagi. Penat jugak bila umur dah meningkat, cepat mengah.

Anak sulung girl 6 thn, second boy 4 thn.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 9-6-2013 01:13 PM | Show all posts
aciklola posted on 5-4-2013 04:36 PM
masa anak 1st, aku bunting pelamin. baru nak start keluarga. gaji pun baru nak besar. memang sakit ...

heheheh..comelnya perumpamaan tu..macam kucing pandang ikan goreng.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 07:57 PM | Show all posts
iel..2 orang anak....sorang lelaki 3 tahun 2 bulan..sorang perempuan...11 bulan...kawen dah lewat..umur 29 tahun....sekarang dah 33 tahun...hehehe..x taulah nak tambah atau x..sebab suami masih belajar dan duduk jauh di rantauan......
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2013 10:57 PM | Show all posts
kerawangcraft posted on 9-6-2013 01:08 PM
me!  me!  

I'm 29weeks at the age of 36. actually i memang dah plan last pregnant must be  ...

Oklah dah ada 2
yg tengah pregnant slrg ni bongsu ke or plan nak ada anak lagi?
i skrg still fikir samada nak tambah lagi ke tak


Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2013 10:31 AM | Show all posts
violet skrg dah 2, tp tgh pregnant ke-3..rasanya setakat 3 ajerlah...yg 2 tu dah sepasang.,  yg ke3 ni xpelah lelaki ke ppuan..asalkan sihat...cukuplah. 3 ajer..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2013 03:21 PM | Show all posts
me 3 org..sorang girl, 2 boys...17, 15 dan 4 bulan (punya la lama tunggu ni)
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2013 12:43 PM | Show all posts
Dekat pole tu taktau nk klik 2 ke 3 hihi. Hmmm anak saya sbnrnya 3 orang. Tapi yang 1st dah meninggal masa baby lagi. Ikut hati nak anak ramai. Sekarang dh ada sepasang. Tp my son is special. Anak special ni banyak perhatian nak kena bagi. Maintenance pun tinggi. Yelah seboleh2nya nak bagi yang terbaik untuk anak kan. Tengoklah nanti kalau dah mampu sangat bolehlah consider tambah anak lagi. Kalau tak... cukuplah 2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2013 04:01 PM | Show all posts
my kids 2 org...tgh preggy sorg..jarak 3 years sorg....mmg agak senang preggy..kalo tak betul2 plan..agaknye berderet sorang satu....tp my life so hectic...me n husband engineer..keje sampai mlm...kekdg balik rumah pun tk sempat nk sembang byk with the kids...

utk sy sendiri,i tried my bestlah utk luang masa with the kids...maid takde...husband tak suke n both of us pun tak caya outsider..both parents jauh...

Penat sungguh hari2..weekend wajib masak..weekdays,kalo sampai rumah awal..masak..kalo tak..mkn luar je...rumah atas bawah kene make sure bersih..baju2 kene lipat (mmg sentiasalah jadi gunung..)..hari2 jem kan KL...

Tp Alhamdulillah,anak2 Tuhan bagi,taklah degil melampau..yg sulung kakak...so far tadika,selalu dpt no satu..walau sy tk sempat ajar...yg sy ajar-around11 mlm baru sempat ajar-math and iqra' je.....kalo sempat je la....

Yg si adik sibuk dgn Ipad or phone...yg coming ni,hopefully bleh la handle....sy takdek sgt plan berapa anak...mungkin 4 kot...cukupkan kuota 2 lelaki 2 gals....

Apepon..mmg jadik wife ni penat..di tambah dgn tubuh sy yg kurus kering dan kecik ni..malasnye lah nak duk KL......taklah stress ttp kekdg ade gak sedih,bila balik lmbat,dpt sembang dgn anak 2 hours je...tu pon nasib baik anak2 tido lambat...(tp tak baik for them actually)....kalo yg jenis tido kul 9 mlm tu..alamak seminggulah tak sempat sembang.....nak berenti kerja,mmg tak mampu idup di KL ni......
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2013 10:36 AM | Show all posts
burberry posted on 11-6-2013 02:21 PM
me 3 org..sorang girl, 2 boys...17, 15 dan 4 bulan  (punya la lama tunggu ni)

lucky u..... nie yg rasa masih ada harapan utk sy..... now ade seorang je... dah 8 thn.... yg 4 bulan tu u pregy masa umur berapa yer?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-6-2013 10:23 AM | Show all posts
mass_mirza posted on 18-6-2013 10:36 AM
lucky u..... nie yg rasa masih ada harapan utk sy..... now ade seorang je... dah 8 thn.... yg 4 bu ...

hehehe masa tu i dah 37 tahun ...segan gak tp bila ramai yg kat opis ni pom ngandung even dah 40..malu tu hilang...and memang seronok sgt ada baby skrg ni.... cuba la..ada rezeki tu...inysaallah

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2013 10:40 AM | Show all posts
burberry posted on 20-6-2013 09:23 AM
hehehe masa tu i dah 37 tahun ...segan gak tp bila ramai yg kat opis ni pom ngandung e ...

Insyallah... skrg nie pun tgh berusaha.... thn depan dah 35.... hubby cakap kalau x dapat gak thn nie atau thn depan.... dia tak nak dah coz faktor usia...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2013 02:31 PM | Show all posts
mass_mirza posted on 25-6-2013 10:40 AM
Insyallah... skrg nie pun tgh berusaha.... thn depan dah 35.... hubby cakap kalau x dapat gak th ...

dulu sya pn ckp mcm tu...tahun yg sy pregnant tu saya ckp dah x nak la...sbb faktor umur...suami pn sama...tup2 saya pregnant...alhamdulillah kami terima dgn happy sekali...now terasa best hari2 kami dgn kehadiran si kecik tu hehehe..jgn putus asa..kalau ada rezeki tu insyaallah ada nanti..

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2013 04:50 PM | Show all posts
saya ank baru 2... 1 lelaki, 1 perempuan... sepasang.... rasanya cukup kot.... tp akan datang tak tahu camane...

kalu ikut situasi sekarang..... memang tak cukuplah kot.... kos mahal sesangat utk besarkan anak.... terutama di KL....

sekarang buka business bundle, so income agak terhad sikit sbb baru buka..... kena amik masa utk berkembang....

dari dulu sampai sekarang pakaian kami mostly bundle je huhuhuhu sebab murah... lagi satu minat.... so kesitulah arahnya.... dolu2 cari/selam ke kedai org... sekarang kedai sendiri selam.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 193513 Replies : 4481
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23475 Replies : 151
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 8270 Replies : 83
MONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
royaldanishMONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
Views : 78368 Replies : 199
BROOKLYN 99
anony-mousBROOKLYN 99
Views : 5817 Replies : 20
ONLY MURDERS IN THE BUILDING
PrickfordONLY MURDERS IN THE BUILDING
Views : 6698 Replies : 27
STRANGER THINGS SEASON 2
farleoSTRANGER THINGS SEASON 2
Views : 29981 Replies : 48
GOOD GIRLS (NETFLIX)
adila39GOOD GIRLS (NETFLIX)
Views : 9921 Replies : 18
Sambal Village Park
delima.HSambal Village Park
Views : 1882 Replies : 13
Sambal village grocer
redr0seSambal village grocer
Views : 2002 Replies : 5

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 05:14 AM GMT+8 , Processed in 0.059381 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list