CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: kerawangcraft

Korang ada berapa orang anak?

  [Copy link]
Post time 8-5-2012 07:48 AM | Show all posts
baru sorang...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2012 02:51 PM | Show all posts
Baru sorg gak...nk masuk 2...

Target nk 4...tp x tau la...if ada rezeki, insyaallah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2012 05:24 PM | Show all posts
ada 2 orang,dua2 girl,plan nak 3 anak.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 11:55 AM | Show all posts
saya baru ada 3. kesemuanya adalah lelaki. sorang gugur. kalau panjang umur yang gugur tu mesti me dah ada 4 orang anak. sulung 6 tahun, kedua 2 tahun then baby 6 bulan
Seronokkan ada anak kecil.. suka cium diorang hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 04:04 PM | Show all posts
akak ada 5 tentera ... yang sulung dah form 2 , yang bongsu 2 tahun ... mula2 memang perit nak membesarkan anak yang ramai .. Alhamdulillah , skrg kami dah selesa bila anak2 dah besar .

plz vote for my mum . No.6
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=651000
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 04:10 PM | Show all posts
sya ada 4 org anak... 1 girl 3 lelaki... masa pregnen yg 4th harap sgt dpt girl tp dh rezeki Allah bg boy saya terima dgn besar hati & penuh kesyukuran...

klu rasa nak tambah lagi... nak twin (girl) tp faktor umur lak jd kekangan...

bekerja - waktu pejabat 8 a.m-5.30 p.m.. masa ada byk masa dgn anak2...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-5-2012 09:39 AM | Show all posts
alhamdulillah 3 org...
2 boys dgn karekter kuat..
1 girl  manja amat...
walaumacammana pun anak2 ni,   kalau lelaki biarlah betul2 'lelakinya'  manakala kalau perempuan biarlah betul2 'perempuan nya' dan... biarlah hingga keakhir hayat gitu.....
jangan ada kelainan...

bakal2 ibu, jangan lupa selitkan dalam doa benda ni.....jangan hanya nak yg pandai. lawa. bla..bla.......
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 06:11 PM | Show all posts
baru sorg je baby girl..
nak paling sikit 3 paling ramai 5..
tp bile fikir balik tak nak la 3.. sbb mostly byk kenalan sy makcik2 & kakak2 yg ade anak tiga bila sorg anak die meninggal (sbb excident la selalunya) tggl 2 org je..
mcm tak best je anak dua org mcm suami sy.. only die dgn adik die je..baik buruk tu la adik die seorg.. mcm sy adik beradik ramai 7 orang.. klu sorg buruk ade lg yg lain boleh harap hehee..
tp mak mentua sy da warning awal2 tak kasi beranak ramai jd mcm die je 2org anak jarak jauh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-5-2012 09:39 AM | Show all posts
Reply 28# rifhana_ilham


    suke bace
  teringat mase kecik2 10 tahun sy dah start memasak utk satu family.. sy 7 beradik yg kesemuanya lelaki..sy sorg je perempuan..
tp sy tak berape setuju dgn cara mak sy sbb perempuan je yg kene buat keje.. bayangkanla sy sorg je perempuan kene buat semua bende(mgemas,memasak,basuh baju,cuci pinggan,jage adik) yg lelaki tahu main je.. now sy sorg je yg dah kawen & adik2 ade yg sekolah lg.. kdg2 kesian sgt dgn mak sbb mak kene buat semua sorg2.. huhuu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2012 12:24 PM | Show all posts
baru 5 orang ...:lol
1.  tkt 5
2.  tkt 4
3.  thn 5
4.  thn 1
5.  3 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2012 07:46 AM | Show all posts
Post Last Edit by entah_xtau at 16-5-2012 07:59

Reply 49# Lavender_Violet


he2 bdk2 mcm tu la dia...
u nak preggy lg ye..
insyAllah...me doakan semoga semua berjln lancar..
my SIL preggy last umo da masuk 42thn..
Alhmdulillah...cuma kesihatan kna jaga lebih lg kot...
me yg preggy last da masuk 3 series ni pn rasa mudah letih da bdn..
tp x tentu ada org yg ok je..x rasa apa2..

anyway jgn risau yer...
yg ptg jaga kesihatan &ikut nasihat dr doc...
amik suplement...insyAllah..ok..think +ve
nti update la kt cni kalu da dpt bb yer..bole kongsi2 pngalaman..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2012 07:52 AM | Show all posts
Reply 52# zad78


ramainya..best..mesti meriah...
cayalah...skrg ni jarang org nak anak ramai2..
paling2 sepasang-4 org jer...

tahniah ye...seronok dgr...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2012 07:55 AM | Show all posts
Reply 54# edaz

bestnyer...
sama mcm rifthana...
anak2 rajin semua...

mudah2an..
anak2 me pn mcm tu sampai besar...
aminnn...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2012 12:47 PM | Show all posts
me sorang.....9 months old.....babyboy....
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2012 05:02 PM | Show all posts
sorang.... girl... umur 8 tahun...

nak lagi?? mesti le nak lagi...
kalu x misc thn lepas, dh ade 2 dh...
tp xde rezeki lagi...
skrg tgh berusaha lagi for 2nd...

sebab sgt2 kesian tgk anak sensorg cenggitu...
main sensorg... buat ape pun sensorg...

huhuhuhuhuh....
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2012 07:38 PM | Show all posts
baru 1 ..lom nak tambah lagi...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2012 10:17 AM | Show all posts
Reply 71# entah_xtau


    Mekasih you. Ni baru habis period...sedih lak masa dtg period hari tu...dah sah2 la x lekat kan. Ni pas period ni nak mencuba sehabis daya . Bukan apa, nk kejar masa...risau bila pikir kan umo yg dah meningkat tp kena beranak lagi ni. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2012 02:53 PM | Show all posts
setakat ni thule ada 3 org.. itu pon rasa mcm tak cukup kaki dan tangan nak mengurus..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2012 08:07 PM | Show all posts
Saya ada dua..
Yg first girl 7thn..
Yg second boy 3thn..
Dah tutup.. Cukup la 2 sahaja...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2012 10:49 AM | Show all posts
ada 4 orang. 3 lelaki, 1 perempuan. teringin gak nak lagi, tapi bila mengenangkan tahap kesabaran tu kurang, rasa cukup la. Kesian kat anak2 asik kena marah bila tak kena dengan apa yg ummi dia nak. jika ramai lagi, mau tak sempat nak bagi perhatian kat yang lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 08:25 AM GMT+8 , Processed in 0.061980 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list