CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: kerawangcraft

Korang ada berapa orang anak?

  [Copy link]
Post time 24-5-2012 02:32 PM | Show all posts
ai ada 3 org anak.. yg sulong 12 thn, kedua 2 tahun, ketiga 3 bln.. gap 10 tahun tu ai ada 4 kali gugur.. klu x mau anak ai dah 7.. tp x pe la, mayb ada hikmah.. ai bersyukur wpun punya anak 3.. tp cadang nak tambah sorg lg.. skrg ni ada 1 gurl, 2 boys..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2012 12:25 PM | Show all posts
baru ada 1...
Planning nak 4 anak....
ada lagik 3 kekosongan...xtaw la sempat or x b4 35 beranak 3 orang
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2012 08:38 AM | Show all posts
Post Last Edit by Prettylady at 29-5-2012 08:42

1 ada 3,   
1st=4 tahun (boy)
2nd=3 tahun (boy)
3rd=1 tahun (girl)
4th=this coming august (girl insyaallah)...

boleh tahan gakk membesarkan mereka2 ni... PSP, toys & etcs semua sorang satu... tak blehh share...
rasanya buat masa ni 4 dah cukup kott...kalau nak tambah no 5 insyallah la lagi beberapa tahun sebelum masuk 35, itu pun tgk kalau rindu nk bau babY....skrg rumah pun huru hara mcm pasar, semua nak bercakap... kengkadang i mcm tarzan (menjerit mengamuk rasa2 jiran setaman dgr suara aku gamaknya )  tgh malam pun nk bergaduh.. adoii haii....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2012 09:35 AM | Show all posts
1 ada 3,   
1st=4 tahun (boy)
2nd=3 tahun (boy)
3rd=1 tahun (girl)
4th=this coming august (girl  ...
Prettylady Post at 29-5-2012 08:38


PrettyLady wowww meriahnya!!!cat sangat suka...ada anak sorang pon dah riuh...
kalo cat tempat Lady wallaaaaaa..best!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2012 05:45 PM | Show all posts
Saya baru dapat sorang je...tak tau bila nak tambah...umur my dia pun dh nak msk 3 thn..tp my hubby mcm xready nak ade sorang lagi...hope thn depan ade sorang lagi...insyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2012 10:06 PM | Show all posts
3.

First : Gal (3tahun 5bln)
Second : Boy (Minggu depan masuk 2 tahun)
Third : Boy (7bln)

Since saya jaga sendiri bebudak ni, tak rasa nak tambah lagi. Kalau tak, mahu je cukupkan 1 team bola
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-6-2012 01:27 PM | Show all posts
saya ada sorang boy....umur 4thn...penyeri rumahtangga kami...
last 2 years keguguran...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2012 02:14 PM | Show all posts
Memang teramatla tak cukup..nak tambah lgi 1 @ 2 kalau tuhan nak bg rezeki la..3 ni rasa mcm tak lengkap lagi..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2012 10:08 AM | Show all posts
aku klu blh nak 9-10 anak..serious..
seronok tgk mak mentua ada 10 anak, yg bongsu umo 23-24 gitu..bila kumpul ramai2 riuh rendah..(especialy cucu-cucu cicit dia)..my hasben pun nk anak ramai...
tapi sekarang, br ada 3, (6 (g), 3 (b), 9 bulan (boy), baru aku sedari rupanya aku blum bersedia menjadi seorang ibu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2012 12:39 PM | Show all posts
Seronoknya baca u all ada anak ramai & lebih dari seorg... saya nak anak ramai tapi x de rezeki. Sejak kahwin sampai sekrg baru seorg. Kalau x gugur dulu mungkin dah 2 org Plan nak ada 4 or more x kisah cos suka sgt dgn kanak-kanak....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2012 02:00 PM | Show all posts
I ada dua jer, sorang lelaki dan sorang pompuan.... senang kemana-mana tk pening... senang berlaku adil.... lagipun I tk pandai didik anak... ni pun byk trial n error.... alhamdulillah setakat ni ok lagi.... tapi bila mereka dh besar gini, kesian pulak fikir masa depan dorang adik-beradik sbb berdua jer, lebih2 lagi dirantauan.... tgk ada org yg ramai anak, bila dh besar mcm meriah jer... tapi ada jugak yg problem dgn adik-beradik memanjang... hmmm I tk tahu la yg mana lebih baik... anak ramai atau sekadar 2 jer.....?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2012 09:03 AM | Show all posts
Reply 91# tahilalatmanis

aku rasa problem among adik beradik tu normal kot..adik beradik sikit pun gaduh, banyak lagilah gaduh..cth aku adik beradik sikit, aku ngan kakak aku yg tak berapa nk ngam (angin tak sama), tp still ok, asben aku adik beradik ramai 10 org pun sama..lagilah byk pe'el..pening aku tgk MIL aku..tapi kami yg menantu ni seronok bila kumpul..lagipun MIL suka lepak ngan menantu...menantu pun byk macam2 ragam,  
tu yg rasa mcm nk ramai anak, tp aku br 3 org pun dh penin...asben kata nanti bila anak dh besar mesti rindu nak main ngan baby, bau baby..layan baby...huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2012 09:23 AM | Show all posts
Reply 92# haZelEyEz


    Tu la... I pun teringin nk rasa kemeriahan ramai adik-beradik ni... belah suami ada 5, tapi ipar2 dan biras2 pulak cemburu, dengki memanjang... belah I ada 3, ngam dgn adik sgt tapi bila dia dh kawin, adik ipar lak perangai.... so now, walau ada adik-beradik campur dgn ipar duai kira ramai jugak, but I'm still feel lonely.... yg kesian nya anak2 I la... kurang rapat dgn sepupu jugak.... so I can foresee how lonely they'll face....I hanya dpt doakan agar anak2 I dpt kawan2 yg ramai dan yg baik2 jer la....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2012 01:39 PM | Show all posts
bestnye kalo anak ramai..skrg bru de sorg je..girl 2 tahun..bkn xnk tmbah tp xde rezki lg..dh 2 kali gugur..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2012 03:52 PM | Show all posts
aku ada 2 anak...sepasang....rs nya dh cukup la tuh kot...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2012 03:56 PM | Show all posts
Reply 95# fifie_olin

sama la aku pun da rasa dua tu cukup.. walaupun dua2 tu lelaki ... untung ko ada sepasang..

orang semua suruh aku cakap... aku cakap.. takper terima kaseh.. dah cukup dah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-6-2012 03:59 PM | Show all posts
Reply 96# intan_smsb


    x kisah la janji ada anak...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2012 05:36 PM | Show all posts
knk ada sorg baby girl baru masuk 9 bulan..
perancangan  tunggu baby umo 2 thn baru nak tambah lagi 1.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2012 03:57 AM | Show all posts
anak sorang je.nak masuk 3yrs.manja kemain lagi!berkepit jer
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2012 03:25 PM | Show all posts
anak 2 sj.. sorang lelaki & sorang pompuan.. ikut hati nak tambah lagi.. tapi memandangkan kesihatan x mengizinkan, dan atas nasihat doktor, risiko utk saya bersalin... saya redho..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 12:42 AM GMT+8 , Processed in 0.077463 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list