CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: kerawangcraft

Korang ada berapa orang anak?

  [Copy link]
Post time 23-10-2012 02:55 PM | Show all posts
ada 2 orang anak.

pompuan keduanya. 6 tahun dan 2 tahun.target nak 6 orang youu.doakan!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-10-2012 02:55 PM | Show all posts
alhamdulillah, MM ada seorg ratu je ni. skang dah darjah 5..
sometimes, MM trpikir & tringin jg branak pinak ni tp apakn day blum sampai rezki la...
anak MM dah penat da nak request adik x dpt adik jg...cian anak aku...


Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2012 01:00 PM | Show all posts
rifhana_ilham posted on 16-4-2012 08:58 AM
I hv 6 kids umur 14-2 yrs. Sy berkerja & tak ada maid but sy train anak sy buat kerja rumah. Anak sy ...

MashaAllah.. kagum dengan ke-superwoman-an rifhana.

Akak yang ada only 3 boys (Alhamdulillah!) and maids ni pun rasa nak cabut pi Makkah tak balik2 sometimes

Ramai tanya akak, "tak nak girl ke?" I'm no spring chicken dah.. Nak peknen tu boleh lagi la kot, kot dikurniakanNya rejeki... but rasanya dah tak larat dah, nak berjaga malam etc.  And my second son is autistic, so banyak tenaga dan focus diperlukan untuk dia sahaja. So biarlah... akak dengan laskar boboi akak ni saja   (Having said that, kot dikurniakan rejeki anak lagi... akak tak menolak. Hubby memang nak!)
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2012 01:01 PM | Show all posts
mamatubbies posted on 18-10-2012 02:27 PM
saya pulak:-

1)girl -6y

Bestna mama ... 'selang bunga' kata orang...

Moga dipermudahkan segala urusan sehingga kelahiran baby bongsu... aamiin...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2012 08:59 AM | Show all posts
akakbosan posted on 24-10-2012 01:00 PM
MashaAllah.. kagum dengan ke-superwoman-an rifhana.

Akak yang ada only 3 boys (Alhamdulillah!)  ...

TQ. Ada anak2 yg besar sikit byk membantu. Lgi pun the 3 eldest pandai berdikari mungkin sbb dorang membesar di nursery. Actually time anak ke 4, 5, & 6 were babies mmg ada maid but tu lh mencuri lh, x dtg kerja lh, nak cuti memanjang lahn & ada seorg tu pukul anak I sampai lebam2...klu x silap 4 org maids come & go. Bikin stress padahal my maids kerja 5 times a week jer & masak I yg buat. Kdg2 maids ni kita baik dorang ambl kesempatan & pijak kepala kita. So malas dah nak ambil maid....baik train the kids to help do the chores.So far no problem...it's routine already for them. Now, my eldest daughter yg baru habis upsr pun dah pandai masak sikit2...takat goreng ikan, stir veggies, sup ayam, roast chicken, ikan masak kicap, nasi goreng, bubur & last weekend dia buat pengit pisang. Bukan nak puji but for a 12 yr old boleh tahan masakan dia....she enjoys cooking & willing to learn. But I always emphasize safety issues to her...hbs jer dia masak mesti ingat kan dia off kan gas etc....ialah takut dia lupa. I think dia terpengaruh dgn australia junior masterchef....her fav program last time.
My youngest son pun kira handicapped juga....slow learner. He goes to pendidikan khas school...but dia punya social & communication skills mcm normal boy. Having 3 boys ok jugak....yg penting how we teach & train them. Boys pun leh bantu apa buat krja rumah...takat menyapu, clean toilet, angkat kain, masak nasi... skills that will help them for life. But as I said apa2 keadaan pun for me safety comes first.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2012 01:27 AM | Show all posts
mac sememangnya much2 senior than you all. Masa kawin dulu, I aim nak 6 kids.... but after having no 3 and no 4 selang setahun aja bezanya, plus anak2 no1 and no2 dah start kindy ( i spend a lot of time mengadap my kids when academic is concerned).... i gave up and tak larat nak ada anak lagi.

And now that all my 3 girls are in boarding school and uni (all of them masuk boarding school masa form 1) and my youngest boy dah besar, baru habis UPSR.... suddenly i teringin nak beranak kecik lagi. Tapi dah tak boleh la sebb dah masuk 40s. Walaupun ramai aja my frens still beranak kecik, i taknak ada baby at a late age. So kena pendamla perasaan tu.

By the way, i have 4 lovely kids who are my life. 3 girls ages 18, 16 and 13 and a boy 12 years old.

What i plan to tell my kids nanti..... bila dah kawin, try to get babies rapat2...... kalau boleh, all the kids rapat2 supaya senang grow up together. I dulu, tunggula 2 -3 yrs baru nak ada another baby. If i know what i knew now.... i would have all 3 kids beza setahun and the 4th beza 2 tahun hehe..... (penat mmg penat.... but sekali penat aje)

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-10-2012 03:12 PM | Show all posts
wah...best citer pasal anak2 ni..

mamajiah lagi terlebih2 seniornya...

5 anak lelaki..23,20,18,13 dan 8 tawon..ingatkan bley dpt baby girl..yg ke 4 dan ke5..alahan teruk..
tak bley makan lansung..muntah je..sampaikan gigi palsu pun termasuk dlm lubang tandas..ha..ha..
ingatkan lain jantinanya..bila kuar...hmmm...itu jugak..tapi alhamdulillah..ada jugak anak sendiri..

mamajiah pun ajar anak2 wat keje umah..kecik2 dulu, yg sulong basuh baju, no 2 sidai baju, no 3 lipat kain..
mula2 tak berapa ok..lelama..ok je..masak pun camtu..bila dah umor 10 tahun..ajar goreng telur..buat nasi goreng..
mama tak pernah ada maid..pagi mama masak lauk..petang mereka balik sekolah agama, salah sorang akan masak nasi,
yg sorang lagi buang sampah, yang sorang sapu rumah..
ke 4 tu jarak 5 tahun..marah gak abang sulung..letih la mak..tapi bila adik keluar..sayang bukan main..
lepas 5 tahun lagi..lahir yg ke 5, abang dah duk asrama penuh..semua pun pandai buat kerja masing2..
cuma yg ke 5, kakak mama yg duk sebelah rumah tu (tak kawin) ambik, buat anak angkat..pun pandai gak tolong umi dia..
kena ajar mereka dari kecik membantu kita..bila kawin nanti, taklah terbongkang je..cam bapaknya..ha..ha..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2013 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Senior juga di sini hihi
Anak 3 perempuan semua 19, 13 & 11
Yg sulung  tgh buat foundation kat uni
Yg tengah baru je masuk asrama
Tinggak yg bungsu kat rumah ni

Dgn tak disangka2 akk preggy lg akhir tahun lepas
Akk redha tpi berdoa dah Allah bg dugaan preggy at 40,
Kalau boleh naklah baby boy pulak hihi
Tpi xde rezeki miscarried at 11 weeks 3 minggu lepas

Jd skrg tgh berjaga2 sbb katanya subur sgt dlm 3 bulan ni
Kesian nnti hubby akk lg 5 tahun hntr anak gi tadika,
Org igt cucu la pulak hikhik tggu cucu betul2 je la
Last edited by jee72 on 12-1-2013 12:14 AM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-1-2013 11:36 AM | Show all posts
Alhamdulillah setelah gugur anak ke 3 thn lepas, saya pregnant lagi thn ni. Insya Allah bln 8 ni dpt anak no3. No 1 girl dah 6 thn, no. 2 boy 4 thn.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 11:19 PM | Show all posts
kerawangcraft posted on 12-1-2013 11:36 AM
Alhamdulillah setelah gugur anak ke 3 thn lepas, saya pregnant lagi thn ni. Insya Allah bln 8 ni dpt ...

Alhamdulillah... Bestnya dh ramai anak.. Saya pn tgh pregnant ni tapi baru anak first.. Hehehe..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2013 06:39 PM | Show all posts
Lalajack posted on 15-1-2013 11:19 PM
Alhamdulillah... Bestnya dh ramai anak.. Saya pn tgh pregnant ni tapi baru anak first.. Hehehe..
...

congrats...mesti happy kan... sementara muda ni beranak ramai2 tau. akak ni umur dah lebih 35 baru ada rezeki nak tambah lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2013 11:38 AM | Show all posts
sye ade 2 boy...
skang nie tgh pregnant anak ke -3..
hopefully dpt girl..leh rehat lama sket..
hubby kate yg nie last...tp sye rase leh lg sorang...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2013 12:27 PM | Show all posts
I have 2 kids...a boy n a girl....I wish I have another 2 kids

I was too bz avoiding another pregnancy during my younger days....Now I regret that so much.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-1-2013 12:38 PM | Show all posts
tssy posted on 21-1-2013 12:27 PM
I have 2 kids...a boy n a girl....I wish I have another 2 kids

I was too bz avoiding another pr ...

Me too. If we can turn back time.... Tp sy kawin pon lambat, so dpt anak pon lambat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2013 03:39 PM | Show all posts
sy ada 2 kids.sepasang..4 ngan 3y..bila bdk dah besar,dh xbf ni,rindu lak..teringin nk tmbah lg.tapi masa kerja xmenentu.bz je..tgh apply nk masuk gomen.klu dpt gomen,br leh tmbh.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 02:58 PM | Show all posts
Akak ada 4, 3 girls 1 boy...

17 thn, 13thn(boy), 8thn n 2thn...

dpt sorang hero pun dh cukup puas hati, dgn telatah dari kecik yg amat, disleksia, aktif dlm sukan layar, pendekata dgn sukan jea dpt dia all out...

skrg yg umo 8 thn asyik memberontak jea, agaknya sindrom anak ke tiga kot...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-1-2013 07:29 PM | Show all posts
..
  
    Salam Sejahtera,
  Salam 1Malaysia,
        
     
     
  Sukacita kami memaparkan berita menarik kepada wanita-wanita yang ingin
  menambahkan keanggunan di bahagian kewanitaan mereka.
  Kami menawarkan produk terkini - krim tembam kelapa dara di mana
  ex- moderator DARSITA menjadi model nya.Di masa sekarang,
  DARSITA aktif berforum dengan nick perang_sivil.
  ~ ~  Boleh hubungi perang_sivil untuk tempahan krim tembam ~ ~







                                                      

                                                     
     Lihat !    nyata bahagian sulit perang_sivil mencapai tahap tembam
       yang memuaskan selepas tempoh yang munasabah iaitu 6 bulan.







      untuk makluman semua, perang_sivil aktif di bod isu semasa.















SIGNATURE .........................................................................................................................................
Terserlah ...bahagian kewanitaan  perang_sivil @ DARSITA lebih tembam dan
semestinya menambah keintiman ketika bersama. Lihat avatar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 07:29 PM | Show all posts
..
  
    Salam Sejahtera,
  Salam 1Malaysia,
        
     
     
  Sukacita kami memaparkan berita menarik kepada wanita-wanita yang ingin
  menambahkan keanggunan di bahagian kewanitaan mereka.
  Kami menawarkan produk terkini - krim tembam kelapa dara di mana
  ex- moderator DARSITA menjadi model nya.Di masa sekarang,
  DARSITA aktif berforum dengan nick perang_sivil.
  ~ ~  Boleh hubungi perang_sivil untuk tempahan krim tembam ~ ~







                                                      

                                                     
     Lihat !    nyata bahagian sulit perang_sivil mencapai tahap tembam
       yang memuaskan selepas tempoh yang munasabah iaitu 6 bulan.







      untuk makluman semua, perang_sivil aktif di bod isu semasa.















SIGNATURE .........................................................................................................................................
Terserlah ...bahagian kewanitaan  perang_sivil @ DARSITA lebih tembam dan
semestinya menambah keintiman ketika bersama. Lihat avatar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 07:29 PM | Show all posts
..
  
    Salam Sejahtera,
  Salam 1Malaysia,
        
     
     
  Sukacita kami memaparkan berita menarik kepada wanita-wanita yang ingin
  menambahkan keanggunan di bahagian kewanitaan mereka.
  Kami menawarkan produk terkini - krim tembam kelapa dara di mana
  ex- moderator DARSITA menjadi model nya.Di masa sekarang,
  DARSITA aktif berforum dengan nick perang_sivil.
  ~ ~  Boleh hubungi perang_sivil untuk tempahan krim tembam ~ ~







                                                      

                                                     
     Lihat !    nyata bahagian sulit perang_sivil mencapai tahap tembam
       yang memuaskan selepas tempoh yang munasabah iaitu 6 bulan.







      untuk makluman semua, perang_sivil aktif di bod isu semasa.















SIGNATURE .........................................................................................................................................
Terserlah ...bahagian kewanitaan  perang_sivil @ DARSITA lebih tembam dan
semestinya menambah keintiman ketika bersama. Lihat avatar.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2013 10:27 AM | Show all posts
Helang ada two kids... sulung boy 7 years old.. second girl 5 years old... Ingat nk tambah lagi sorang this year or next year if ada rezeki... rasanya dah ready..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 193513 Replies : 4481
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 23475 Replies : 151
di Malaysia menyeronokkan , jiran semuanya baik namun selepas 35 tahun wanita  Rohingya, Amirah Anisah Samad yang dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia tekad berhijrah ke AS untuk kehidupan lebih baik
YgBenardi Malaysia menyeronokkan , jiran semuan
Views : 8270 Replies : 83
MONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
royaldanishMONEY HEIST [LACASA DE PAPEL]
Views : 78368 Replies : 199
BROOKLYN 99
anony-mousBROOKLYN 99
Views : 5817 Replies : 20
ONLY MURDERS IN THE BUILDING
PrickfordONLY MURDERS IN THE BUILDING
Views : 6698 Replies : 27
STRANGER THINGS SEASON 2
farleoSTRANGER THINGS SEASON 2
Views : 29981 Replies : 48
GOOD GIRLS (NETFLIX)
adila39GOOD GIRLS (NETFLIX)
Views : 9921 Replies : 18
Sambal Village Park
delima.HSambal Village Park
Views : 1882 Replies : 13
Sambal village grocer
redr0seSambal village grocer
Views : 2002 Replies : 5

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-6-2024 04:44 AM GMT+8 , Processed in 0.081436 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list