CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5743|Reply: 9

Terdelete sound device

  [Copy link]
Post time 30-6-2012 12:40 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum kawan2.. aku terdelete sound device dekat pc aku ni.. ,cam mane nk buat arr?? pc aku xleh dengar suara video yang dimainkan ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2012 01:17 PM | Show all posts
g bwk kedai je biar diorg format balik pc hang tuuuu.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-6-2012 05:26 PM | Show all posts
haduii.. kalau x dek jalan lain baru aku bawak.. tp kalu boleh repair sendiri lagi bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2012 08:31 PM | Show all posts
donlod driver.. install balik... dah...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2012 08:41 PM | Show all posts
tau tak PC ko guna motherboard brand/model apa?

guna software ni utk cek jenis motherboard: http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.60.1-setup-en.exe

pastu guna software tu utk cek motherboard... tgk kat tab mainboard > model: contoh


pastu boleh la download driver sound dari website motherboard maker tu

kebanyakkan motherboard skagn ni guna cip realtek utk sound... ada jugak guna cip VIA...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2012 03:48 PM | Show all posts
donlod balik driver sound kt www.cnet.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-7-2012 04:07 AM | Show all posts
Reply 2# najwa88


    format tu jalan terakhir.

jangan bg komen bebukan okeh?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-7-2012 04:27 PM | Show all posts
Reply 5# adie82


    macam mane nk donload sound dr moytherboard?? boleh tak terangkan dengan lebih lanjut lagi..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2012 06:56 PM | Show all posts
Post Last Edit by hafizam at 6-7-2012 18:58

Reply 8# AmiraLee

Salam, biasanya kalau terdelete sound device kat device manger tu , driver tak hilang, cuma perlu refresh driver balik saja, lainla kalau ter unistall driver sound tu.

kalau masih bermasalah driver sound tu cuba kenalpasti dulu motherboard tu dulu, boleh guna utiliiti macam Averest atau CPUID ..pastu gi ke manafacturer site..kat situ ada driver yg latest-download-install.


Atau boleh guna software DriverGeniusPro untuk cari driver-driver yang tiada untuk motherboard

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2012 08:52 PM | Show all posts
Reply 8# AmiraLee


    apa kata ko baca thread ni  : http://mforum.cari.com.my/viewth ... &extra=page%3D1

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 12:37 AM GMT+8 , Processed in 0.642439 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list