CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: puanlina

Sekolah Rendah Islam Al-Amin Cheras Selatan

[Copy link]
Post time 14-10-2014 09:55 AM | Show all posts
puanlina posted on 14-10-2014 09:32 AM
anak dear hantar di seklh al amin sunway yer...
nex year darjah 1 ek..

tak.. tahun ni baru 5 tahun.. next year baru nak register tahun 1 untuk 2016
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-10-2014 11:01 AM | Show all posts
batrisyan posted on 14-10-2014 09:55 AM
tak.. tahun ni baru 5 tahun.. next year baru nak register tahun 1 untuk 2016

kalau gitu dear kena closely monitor...
kalau ikut al amin cheras selatan ni, online registration buka mar - june
lepas tu they will notify thru online so dear boleh check samaada seklh dh terima pendaftaran ke belum..

bulan 7 they all hantar surat untuk preparation anak amik ujian diagnostik (mcm kitaorg hari tu ujian bulan aug tak silap)

early oct result keluar

then yg berjaya dia org akan hantar surat tawaran dan kita kena reply within stipulated date..

ok gitu ler serba sedikit..

gud luck... (ujian diagnostik tu basically semua perkara asas.. membaca, math, english, arab, iqra)
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 11:29 AM | Show all posts
puanlina posted on 14-10-2014 11:01 AM
kalau gitu dear kena closely monitor...
kalau ikut al amin cheras selatan ni, online registration ...

terim akasih puanlina InsyaAllah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 05:15 PM | Show all posts
Teringin nak anta ank sekolah agama mcm ni jgk. tp yuran dia alahaii x mampu.  

Bkn nak berkira dengan ilmu agama ni tp ank skg umur 5 thn,2 thn, 5 bln... Byk nak pki duit.
Sy suami isteri kerja biase2 jer. Tp mmg nak sgt sekolahkan ank kat sekolah agama.
klu ade yg tau sekolah agama yg murah cikit leh la bgtau sy ye

Buat mase skg daftar ank dkt sek keb jer, tgh survey2 jgk sekolah agama yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2014 05:00 PM | Show all posts
gaza posted on 14-10-2014 05:15 PM
Teringin nak anta ank sekolah agama mcm ni jgk. tp yuran dia alahaii x mampu.  

Bkn nak berkir ...

saya dulu begitu jugak.Gaji kecik macam tak mampu bayar yuran bulanan.
Tapi cuba kira balik kalau sekolah biasa yuran mmg tak ada bayar,tapi kos pengangkutan 2 kali ke sekolah & tempat transit,kos yuran transit,kos makan tengahari.Silap-silap akan jadi total lebih dari RM700 utk seorg anak.
Itu belum kira kos ambik maid bayar kat agency RM12K minimum & bulanan RM800-RM900 sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2014 05:20 PM | Show all posts
JuanM posted on 21-10-2014 05:00 PM
saya dulu begitu jugak.Gaji kecik macam tak mampu bayar yuran bulanan.
Tapi cuba kira balik kalau ...

Mmg.. skg hanta ank2 3 org kat taska pun dah 900.

Kene survey area2 klang sini. x de la jauh sgt nak jenguk2.




Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-10-2014 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
gaza posted on 21-10-2014 05:20 PM
Mmg.. skg hanta ank2 3 org kat taska pun dah 900.

Kene survey area2 klang sini. x de la jauh s ...

InshaAllah perkara2 yg baik Allah buka jalan
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2014 08:41 AM | Show all posts
JuanM posted on 21-10-2014 11:13 PM
InshaAllah perkara2 yg baik Allah buka jalan

in shaa Allah amin...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2015 10:02 AM | Show all posts
puanlina replied at 14-10-2014 11:01 AM
kalau gitu dear kena closely monitor...
kalau ikut al amin cheras selatan ni, online registration ...

maaf naikkan balik thread lama ni. nak tanya kat puanlina, masa anak kena ujian untuk kemasukan tu susah tak? apa je kriteria utama yang anak tu kena lulus?

baru je lepas daftar online utk sekolah anak tahun 2016
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-2-2015 10:12 AM | Show all posts
al-asil replied at 9-2-2015 10:02 AM
maaf naikkan balik thread lama ni. nak tanya kat puanlina, masa anak kena ujian untuk kemasukan tu ...

takpe2... naikkan dan jadi tempat diskusi pun bagus juga..

awak, akak dah delete la pulak contoh ujian diagnostik tu...
tp masih ingat lagi contohnye..

ujian tu akan tanya basic things..
contoh mcm math tu no 1-20
membaca ayat dlm bm
iqra (sebaik2nya dh smpai iqra 3)
abc
dia akan bagi 1 situasi gitu, contoh : kalau terjumpa duit apa perlu pelajar buat..
kiranya semua syllabus tadika tu dia dah boleh kuasai gitu.. in shaa Allah akak doakan anak awak dpt ke al amin..
btw, al amin mana yer..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
puanlina replied at 9-2-2015 10:12 AM
takpe2... naikkan dan jadi tempat diskusi pun bagus juga..

awak, akak dah delete la pulak co ...

aduh ada ujian membaca sekali ke, anak saya ni lelaki tak boleh membaca lagi. insya Allah hajatnya nak masukkan al-amin cheras je, harapnya pemilihan takde la ketat sangat macam kat bangi.

ni pun tengah survey nak masukkan dia kelas cepat membaca
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-2-2015 11:45 AM | Show all posts
al-asil replied at 9-2-2015 11:31 AM
aduh ada ujian membaca sekali ke, anak saya ni lelaki tak boleh membaca lagi. insya Allah hajatnya ...

in shaa Allah boleh tu...

hari2 dpat dlm 10 min pun jadila... kita rajin2 ajarkan dia ikut suku kata + sambungkan suku kata..
lagipun ada dalam 5 - 6 bulan lagi.. YAKIN BOLEH !!!  hehehe

akak dulu pun gitu jugak, dari jan dah start intensif amik ustaz ajar anak akak iqra (sebab dlm surat utk hadir ujian tu dia tulis hingga iqra 6, gundah gulana jadinya.. tp bila towards the end akak baru terfikir nak call, dia org inform sebaiknya dh habis iqra 3.. lega sikit akak rasa)

rasanya memang syarat dia gitu sebab cikgu dah boleh concentrate untuk cepat ngajor..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 11:27 AM | Show all posts
adakah terlewat untuk mendaftar di sini
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2015 11:06 AM | Show all posts
nur_khai replied at 27-7-2015 11:27 AM
adakah terlewat untuk mendaftar di sini


cuba call no sekolah ni : 03-9081 9441
rasanya masih boleh lagi register...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2015 04:09 PM | Show all posts
Assalammualaikum semua,

Tumpang tanya ada tak yang hantar anak dari bandar sri permaisuri ke Al Amin Cheras Selatan? Saya plan nak hantar anak ke sana harapnya dapatlah kemasukan ke sana dengan keputusan diagnostik beliau.

Mohon siapa ada hantar anak dari kawasan ini inform berapa yer harga transporter.

Terima Kasih
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2015 02:00 PM | Show all posts
assalam, alhamdullilah, baru jumpa thread ni , keputusan kemasukkan dah keluar, saya bercadang nak masukkan anak sulung ke darjah 3 dengan anak kedua ke darjah satu tahun depan. alhamdullilah, dua-dua dapat surat tawaran.

Yuran kat cheras selatan ada kenaikan skit berbanding kat dalam web. kiranya monthly rm480 seorang. Saya betul betul nak tanya dari segi performance wise sekolah al amin kat cheras selatan, macam mana ye? adakah berbaloi? sebab once dah keluar dari sekolah kerajaan, nak masuk balik susah ke senang?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-3-2016 08:14 PM | Show all posts
Edited by saerahsoaid at 9-3-2016 08:15 PM
Ana85 replied at 13-8-2015 04:09 PM
Assalammualaikum semua,

Tumpang tanya ada tak yang hantar anak dari bandar sri permaisuri ke Al A ...

Assalamualaikum...

sy baru terjumpa thread ni..nak tanya, puan dah dapat ke transporter untuk anak puan? sy pun ngah survey untuk anak saya ke sekolah al amin cheras selatan next year..sy tinggal di sg besi.



saerah
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2016 01:30 PM | Show all posts
kt area jln klang lama xde al-amin..wlpn ank br 5 taun..aku dh pening..xtau nk antar skolah mane..klu blh xnk antar 2 skolah..pg skolah cni..ptg skolah sana..duit trnsport lg..dh la bdk darjah 1..xcaya la nk bg van skolah amik antar
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 04:32 AM | Show all posts
murdoc82 replied at 30-12-2013 08:43 AM
Saya pun bercadang nak masukkan anak saya utk darjah satu tahun 2015 nnt di Sekolah Al-Amin cawangan ...

Salam, sy pun dah hantar anak sy ke sekolah ni. Adakah puan hantar anak ke sekolah ni? Ada transport? Sy juga duduk di dkt dgn bdr sri permaisuri. Tp ada mslh transport pula
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 04:40 AM | Show all posts
Ana85 replied at 13-8-2015 04:09 PM
Assalammualaikum semua,

Tumpang tanya ada tak yang hantar anak dari bandar sri permaisuri ke Al A ...

Salam, sy dah hantar anak di sekolah ni. Tp ada mslh transport sbb driver tarik diri xdpt hantar. Last min dibuatnya. Terpaksala ambil daycare kalau xde transport.

Sy nak tnya, puan hantar anak di sini juga ke? Boleh share transport mcm mn?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 03:10 AM GMT+8 , Processed in 0.261226 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list