CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1299|Reply: 0

Tart Hazelnut

[Copy link]
Post time 30-9-2015 02:09 PM | Show all posts |Read mode

                    BAHAN-BAHAN:

        Bahan Kulit Tart:

        150gm mentega
        90gm gula aising
        1 biji kuning telur
        350gm tepung gandum

        Bahan B:

        200gm krim keju
        30gm hazelnut praline
        50gm gula kastor
        1 biji telur

        Bahan C:
        Hazelnat praline (inti)
        sedikit hazelnat | untuk

        CARA MEMASAK:

        1. Pukul mentega bersama gula aising kemudian masukkan kuning telur.
        2. Kemudian masukkan tepung gandum dan gaulkan hingga menjadi doh.
        3. Isikan doh ke dalam acuan tart dan bakar selama 25 minit pada suhu 150ºC.
        4. Untuk intinya, pukul gula kastor dengan krim keju kemudian masukkan telur dan hazelnut praline. Pukul hingga sebati.
        5. Isikan bahan C ke dalam kulit tart kemudian letakkan campuran bahan B. Hiaskan dengan hazelnat di atasnya.
        6. Lorek lebihan hazelnat praline di atasnya dan bakar pada suhu 70ºC selama 10 minit.

                -rasa-




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

11-1-2025 02:00 AM GMT+8 , Processed in 0.074050 second(s), 12 queries , Gzip On, Redis On.

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list