View: 3037|Reply: 6
|
Siapa Tak Tahan, Udang Bakar Berkeju!
[Copy link]
|
|
Oleh AdibZA
Buat penggemar makanan laut! Walla!
Siapa tak tertawan dengan udang bakar? Ditambah dengan keju, memang tak ingat dunia dibuatnya.
Jom cuba resipi ini, dipetik daripada FB Marsila Mass:
Bahan-bahan:
● 600 gram udang harimau
● 280 gram keju
● 100 gram mentega
● 50 gram bawang putih
● (dicincang halus)
● 10 gram garam
● 10 gram serbuk perasa
● 20 gram gula
● 50 gram susu cair
Cara-caranya :
1. Belah dua udang harimau. Perapkan dengan bawang putih, garam, serbuk perasa dan gula. Biarkan kira-kira 15 minit.
2. Susun kepingan keju pada bahagian tengah udang. Diikuti dengan susu cair.
3. Susun udang atas dulang yang disapu mentega. Bakar dalam ketuhar pada suhu sederhana kira-kira 10 minit. - CARI Infonet
Sumber resipi: Facebook Marsila Mass
(sumber foto: Carian google) |
|
|
|
|
|
|
|
sedapnya, tapi udang sekarang mahal. |
|
|
|
|
|
|
|
looks yummy... thanks 4 sharing |
|
|
|
|
|
|
| |
|