View: 2881|Reply: 7
|
Tak Pedih Mata Lagi Guna Lesung Batu
[Copy link]
|
|
Oleh Fyruz Hanna
Bagi yang baru nak menjinak-jinakkan diri ke dapur, menumbuk menggunakan lesung pasti merupakan antara cabaran buat anda bukan?
Pastinya sambal belacan lebih sedap dengan menumbuk dengan lesung daripada menggunakan pengisar elektrik.
Seringkali pedih tangan, mata kerana terkena percikan cili?
Mungkin idea brader ini mampu dijadikan ilham untuk anda yang tak ingin dibelenggu masalah ketika menumbuk. -CARI Infonet.
sumber ohmedia |
|
|
|
|
|
|
|
Makcik guna blender kering jer untuk buat sambal belacan, takder mengalir air mata dah, simpan air mata ni untuk putus chinta jer nakkk |
|
|
|
|
|
|
|
bagos ayahnye rajin tumbuk sambal..aku x penah terpikir pulak nk buat mcm ni. good idea |
|
|
|
|
|
|
|
Anak : Ayah jam ni x boleh simpan alam2 eh, nanti dia rosak eh?
Ayah : Iya kan aje lah... |
|
|
|
|
|
|
|
Nasib x suka mkn sambal belacan.kalo x jenuh berair mata |
|
|
|
|
|
|
|
iols guna blender je nk senang |
|
|
|
|
|
|
| |
|