Bahan-Bahan Dada ayam tanpa tulang Keju slice Smoke Beef/ sosej dipotong nipis Telur 1 biji Tepung Breadcrumed Garam Serbuk paprika Serbuk Parsley Butter Cara membuat chicken cordon bleu adalah: 1. Lumurkan butter pada pinggan pembakar anda. 2. Letakkan ayam yang telah dicincang.
3. Taburkan bersama smoke beef/ lapisan sosej 4. Lapiskan kepingan cheese di atas 5. Sos putih: Cairkan butter dengan 1 mangkuk tepung dan dikacau sehingga sebati (kacau sentiasa) pekat dan perahkan lemon 6. Masukkan mustard, paprika dan lada sulah. Biarkan seketika dan padam api dan biarkan ia sejuk seketika. 7.Tuang sos putih tersebut pada pinggan pembakar tadi. 8. Untuk topping: Cairkan butter, Kacau bersama breadcrumb, garam dan sedikit serbuk parsley. 9. Taburkan diatas lapisan tersebut 10. Bakar pada suhu 350 darjah atau sehingga ia menjadi kuning. 11. Makan ketika masih panas. Nota: Mudah kan? Jom cuba resipi ini. Sekali sekala bermatsaleh sedikit apa salah nya. -LadyLista. Sumber : tastykitchen |
ADVERTISEMENT