Oleh : TS LOO
Juadah ini juga dikenali denagn nama kuih redan. Ia snek yang rangup dan disajikan pada bila-bila masa. Boleh tahan selama berbulan-bulan dan elok dijadikan cenderahati jika diletak dalam bekas kedap udara yang menarik. Bahan-bahan : 500 gm tepung pulut 4 sudu besar gula kastor 240-250 ml santan ( 1 biji kelapa) 1 biji kuning telur - dipukul sedikit 130 gm bijan Garam secukup rasa Minyak untuk menggoreng
Cara membuat : 1. Gaul tepung pulut, garam dan gula kastor sehingga sebati. 2. Masukkan sedikit demi sedikit santan dan telur. Uli perlahan menjadi doh. 3. Bentukkan bebola kecil dan lembapkan dengan sedikit air. 4. Golekkan dengan bijan. Goreng dalam minyak panas sehingga keperangan. 5. Angkat dan biar sejuk sebelum disimpan dalam bekas kedap udara. sumber : http://www.myresipi.com/
|
40
Bagus |
15
Marah |
15
Terkejut |
12
Sedih |
7
Lawak |
11
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT