Oleh Izzah Abbasy
Makanan kalau terjual mahal melampau, ia tetap ada pelanggannya juga. Begitulah berlaku di London. Seorang chef menghasilkan kebab di restorannya di sini yang didakwa paling mahal di dunia berharga £925 bersamaan RM5,100. Chef berkenaan, Onder Saham dari restoran Hazev di Canary Wharf turut menawar untuk membayar lebih mahal daripada itu kepada mereka yang boleh membuat kebab lebih baik daripadanya. Onder berkata, “Saya mengambil keputusan untuk melakukan sesuatu luar biasa. Saya menciptakan ‘Kebab Diraja.’” Chef Onder menggunakan daging, sayur minyak zaitun paling berkualiti di samping cuka yang dihasilkan 25 tahun lalu untuk membuat kebab berkenaan. Onder berkata, dia mengambil keputusan untuk membuat kebab berkenaan sebagai usaha untuk mengikiskan tanggapan makanan itu hanya sesuai untuk dijadikan makanan segera dan murah. Kebab itu juga disediakan bagi meraikan Anugerah Kebab Britain kali keempat yang diadakan awal Mac lalu. Sanggup ke kita nak makan semahal itu? Sayang pula nak makan, leboh lagi sayang nak bayar ribu-ribu sebab kenyangnya hanya sementara. Ta gitu? Hehehe - CARI Infonet
|
3
Bagus |
4
Marah |
9
Terkejut |
3
Sedih |
3
Lawak |
15
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
nour2001 replied at 4-4-2016 12:22 PM
kebab lah paling senang buat...tak mcm sate melayu macam2 rempah kena letak...bahan kebab mince beef ...
fire_place replied at 4-4-2016 12:45 PM
Thanks UTk resepi ringkas tu,tetiba baca dpt idea.
nour2001 replied at 4-4-2016 01:13 PM
ni best buat bbq dgn adik beradik..bbq guna arang tu lagi best..smokey flava..guna bbq yg gas tak ...
fire_place replied at 4-4-2016 01:16 PM
Hurm..terbayang2 kesedapanya.
Hujung Minggu nk bbq luar Umah ngn kids n hubby lh.
Rasa nk menjej ...
nour2001 replied at 4-4-2016 01:20 PM
ko rajin pi kat youtube tu tgk cara macam mana depa buat kebab ni...ada jugak yg taruh mix spices ...
Artemesiaa replied at 4-4-2016 12:37 PM
Cuka dah diperam selama 25 tahun tu yang buat mahal kot ala2 wine yang dah lama diperam
hatikudus replied at 4-4-2016 12:21 PM
Klu aku kayapun tak ingin aku abiskan duit utk makan je...lainlah klu sekali makan kenyang setahun : ...
pejol replied at 4-4-2016 12:41 PM
kebab coliseum jalan tar gak best
ADVERTISEMENT