Bahan-Bahan 1 ekor Ikan Siakap – di bersih dan kelar sedikit 2 inci halia – di hiris halus 3 biji bawang merah – di hiris halus 2 ulas bawang putih – di hiris halus 10 biji cili padi – dipotong atau di titik daun ketumbar (dihiris) daun bawang
1/2 batang lobak merah – di hiris memanjang 2-5 cendawan shitake – di hiris halus 1 biji air limau nipis 2 sudu besar Sos Tiram 2 sudu besar Kicap Cair 1 sudu kecil Gula 4 sudu besar Air Cara penyediaaannya 1) Bersihkan ikan dan letak ikan di atas pingan bujur. 2) Masukan semua bahan lain mangkuk dan gaul hingga rata. 3) Tuang di atas permukaan ikan dan kukus selama 20-25 minit. 4) Siap untuk di hidang hias dengan daun bawang dan cili merah. sumber: aynorablog
|
4
Bagus |
25
Marah |
16
Terkejut |
16
Sedih |
8
Lawak |
11
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT