oleh Adib Za
Siapa yang tak suka dengan daging kambing kan. Rasanya manis dan lebih enak daripada daging lembu. Namun kadang kala boleh jadi hilang selera kerana ia ada bau yang hamis. Tapi jangan risau untuk hilangkan bau hamis itu, cuba resipi ini: 1. Kisar daun serai, daun limau purut bersama daun pandan. 2. Campurkan dengan sedikit tepung gandum, garam dan air limau nipis. 3. Perap daging kambing yang telah dipotong ke dalam campuran tadi sehingga sejam. 4. Kemudian cuci daging tersebut dengan bersih.
5. Anda juga boleh menggunakan air beras untuk membasih daging kambing. - CARI Infonet Sumber: Petua.co |
7
Bagus |
5
Marah |
1
Terkejut |
6
Sedih |
2
Lawak |
12
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT