oleh Adib Za Rojak buah-buahan jika dapat dihidangkan ketika bersantai di rumah, memang sangat enak. Buah nenas, timun dan juga sengkuang dicurahkan dengan sos atau kuah rojak. Memang terbaik!
Di sini disertakan cara-cara untuk membuat dan menyediakan kuah rojak buah. Tak sukar rupanya. Hanya campurkan kesemua bahan dalam periuk. Jom cuba! Bahan: 1 botol kicap 1 botol sos cili 1 ketul gula merah/ kabung Setengah botol sos tiram 3 cawan gula Garam
Belacan Kacang tumbuk Cara-cara: 1. Masukkan kesemua (kecuali kacang) dalam periuk dan pasang api. 2. Kacau sehingga mendidih, gula merah harus hancur. 3. Tutup api dan barulah masukkan kacang. 4. Sejukkan dan sedia dihidangkan. Taburkan lagi kacang tumbuh di atas buah-buahan. Selamat mencuba! - CARI Sumber: Resepi Orang Kampung |
19
Bagus |
20
Marah |
20
Terkejut |
25
Sedih |
10
Lawak |
9
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
deathacker replied at 8-9-2016 06:27 PM
selalu beli kuah rojak mak bee je. sedap
deathacker replied at 8-9-2016 06:27 PM
selalu beli kuah rojak mak bee je. sedap
haryatie replied at 9-9-2016 11:25 AM
da lama da buat kuah rojak mcam ni..
mmg sedapppp..
minahmanja replied at 9-9-2016 04:37 PM
belacan tu nk buat mcm mana... tumbuk then masuk kn dlm periuk ke?
ADVERTISEMENT