Aduh sedapnya ayam madu! Sama ada digoreng atau dibakar, kedua-duanya memang enak. Rasa manis madu itu menyedapkan lagi rasa daging ayam. Sesuai dimakan dengan nasi atau apa sahaja. Diratah saja pun sedap.
Jom cuba. Pasti tidak menyesal! Bahan-bahannya: 6-7 ketul ayam (pilih bahagian mengikut pilihan anda) 5 sudu besar sos tiram 5 sudu besar kicap manis 2 sudu besar sos barbeku (jika mahu) 2cm halia | ditumbuk halus 4-5 ulas bawang putih | ditumbuk halus Madu secukupnya
Minyak untuk menggoreng Cara-caranya: 1. Rebus ayam seketika. Ketepikan. 2. Satukan semua bahan untuk membuat sos perapan. Kemudian perap ayam selama ½ jam atau lebih. 3. Kemudian panggang tapi kalau nak goreng pun boleh. Sehingga masak. 4. Oleskan madu pada ayam yang sudah siap dipanggang atau digoreng. Tips: Sos perapan memudahkan ayam untuk hangus jika digoreng terlalu lama. Sebab itulah, sebaiknya rebus seketika ayam anda. Bagi mengelak daripada terkena minyak panas ketika menggoreng ayam, tutup kuali.Siap! - CARI Kredit: Resepi Memikat Suami
|
14
Bagus |
16
Marah |
10
Terkejut |
30
Sedih |
26
Lawak |
21
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT