Menu yang paling mudah untuk dimasak dan cepat dimakan tak lain tak bukan ialah mee maggi lah kan? Orang kata mee segera ini menu hujung-hujung bulan ketika poket tengah kosong. Selain cara menyediakan yang mudah, rasanya yang sedap juga menjadikan ia begitu popular dalam kalangan masyarakat. Seiring dengan perkembangan dunia sekarang ni, mee segera hadir dengan berbagai-bagai perisa dan boleh dinikmati dengan bermacam-macam style. Bukan hanya makan dengan cara berkuah sahaja. Jom ikuti perkongsian pengguna laman social facebook Rusmiati Amini yang berkongsi resepi Maggi lilit perisa tomyam. Apa sebenarnya Maggi lilit ini? Sebenarnya ia merupakan mee maggi yang dililit besama lidi dan digoreng. Macam satay tapi punya rasa tersendiri. Bahan-bahan 2 Bungkus Mee Maggi perasa tom yam Lidi satay secukupnya Minyak masak secukupnya untuk menggoreng Telur ayam Sedikit tepung jagung Cara-cara membuatnya 1. Rendam atau rebus mee maggi. 2. Toskan mee yang sudah kembang dan gaulkan dengan perencah Maggie. 3. Lilitkan mee Maggie tadi dengan lidi satey sambil kepal-kepalkan supaya tidak hancur. 4. Pecahkn telor di dalam mangkuk dan masukkan sedikit tepung jagung dan gaul sebati. 5. Celupkn maggi yg sudah dililit tadi ke dalam telur dan goreng hingga warna keemasan. 6. Siap untuk dinikmati. Selamat mencuba! - CARI |
2
Bagus |
6
Marah |
8
Terkejut |
3
Sedih |
3
Lawak |
3
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Nenasketum replied at 8-3-2018 12:13 PM
Dah la memacam orang ngata maggi dari tak hadam dalam perut dsbnya. Yang nyata sodium content quite ...
ADVERTISEMENT