Apa sahaja menu yang mengandungi cheese atau keju dalam Bahasa Malaysia ini pasti menjadi tular. Apatah lagi jika menu tersebut tidak memerlukan banyak bahan pun untuk membuatnya, jadi lebih mudah dan lebih mendapat perhatian. Bersedia dengan menu baru yang ditambah cheese ini? Biarpun baru sahaja tular tetapi ramai sudah mencuba membuatnya di rumah. Hasilnya? Ramai yang memberikan respon sangat memuaskan. Netizen, Siti Nabilah Jamaluddin mempersembahkan resepi jagung ‘cheese’ leleh terbaik dan berkrim. Jom semak resipinya. Jagung Cheese Leleh Bahan-bahan - 4 tongkol jagung - 1 tin susu cair (guna fresh milk Dutch lady) - 2 sudu besar susu pekat (kalau nak manis boleh tambah) - 2 sudu besar planta/buttercup - Garam dan lada sulah - 4 keping keju/cheese Cara membuatnya 1) Masukkan semua bahan dalam periuk, biar mendidih. 2) Jika mahu bau yang wangi, boleh letak daun pandan Boleh cuba buat sendiri di rumah ya. - CARI Kredit : Siti Nabilah Jamaluddin |
15
Bagus |
13
Marah |
25
Terkejut |
10
Sedih |
32
Lawak |
10
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT