Menjelang hari raya ni sudah pasti ramai yang sedang membuat persiapan untuk keluarga, anak-anak da ndiri sendiri. Baju raya dah tema warna apa tahun ni? Sedondon satu family ataupun warna-warni? Dan sudah pasti tak lupa kuih raya yang disediakan untuk para tetamu tatkala berkunjung ke rumah kita.
Zaman sekarang ni mudah je nak cari kuih raya dimana-mana pasar raya atau kedai rata-rata menjual kuih raya. Hanya perlu sediakan duit sahaja untuk membelinya. Tetapi ada juga yang beranggapan kuih raya yang dibuat sendiri mempunyai value tersendiri. Jadi, untuk anda yang ingin membuat kuih raya sendiri, apa kata jom cuba resipi biskut susu bandung yang hanya menggunakan 2 bahan ni. Bukan hanya mudah nak buat, tetapi rasanya tetap sedap. Resipi Biskut Susu Bandung Bahan-bahan 1 Tin susu cair bandung cap Saji 1 Bungkus tepung jagung (mengikut kesesuaian untuk menjadi doh) Cara-cara membuatnya 1. Campurkan tepung dan susu bandung sedikit demi sedikit dan uli sehingga menjadi doh. 2. Terap mengikut bentuk yang dikehendaki ataupun masukkan di dalam cawan kertas kecil. 3. Bakar dalam suhu 150 darjah selsius selama 20 minit 4. Biskut anda siap untuk dimakan. Wah.! Mudah sangat kan? Selamat mencuba! - CARI
|
ADVERTISEMENT