Ternyata kini apam telah melalui revolusinya yang tersendiri. Kebiasaannya apam dibuat dengan menggunakan nasi sebagai bahannya. Tetapi berbeza pula dengan apam yang dibuat dengan menggunakan labu.
Buat peminat labu, tentu sahaja ini satu peluang anda untuk menikmati labu dengan gaya yang berbeza. Apa tidaknya biasa labu dimasak menjadi pengat sebagai menu pemanis mulut. Mungkin kali ini kita mencuba sesuatu yang berlainan pula. Resipi Apam Labu Bahan-bahan Labu Setengah Biji 2 Cawan Gula Pasir2 Cawan Santan Pekat 2 Cawan Tepung Gandum 1 Cawan Tepung Beras 1 Sudu Teh Baking Powder 3 Sudu Teh Susu Pekat Cara-cara membuatnya 1. Labu dibuang kulit direbus seingga lembut. 2. Blender kesemua bahan dan biarkan adunan perap selama 2 jam. 3. Sapu minyak pasa acuan dan masukan adunan ke dalam acuan. 4. Kukus selama 20 minit. 5. Biarkan sejuk dan sedia untuk dimakan. Selamat mencuba. - CARI |
17
Bagus |
20
Marah |
20
Terkejut |
21
Sedih |
21
Lawak |
17
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
buapakperut: minyak pasa tu apain
DennisTrillo: Minyak pada acuan... dia typo
ADVERTISEMENT