Tak perlu ke restoran Korea kalau mengidam daging masak ala Korea ni. Dah boleh buat sendiri. Jom buat!
Bahan-bahan: 700 g daging (dihiris) 1 biji bawang besar, 1/2 dicincang kasar dan 1/2 dihiris nipis
3 ulas bawang putih ½ biji buah pear, dikupas dan dipotong kasar 3 helai daun bawang, 1 dihiris nipis dan 2 dihiris kepada 1/4-inci 3 sudu besar gula perang 1 sudu teh lada hitam ⅓ cawan kicap 3 sudu besar minyak bijan 1 sudu besar minyak canola 1 sudu teh bijan untuk hiasan Cara-cara: 1. Kisar bawang besar, bawang putih, buah pear, daun bawang, gula perang, lada hitam, kicap dan minyak bijan hingga sebati. 2.Tuang bahan kisar tadi ke atas daging yang telah dihiris. Kemudian letakkan bawang yang dihiris . Tutup dengan plastik dan perapkan di dalam peti ais selama 30 minit atau satu malam. 3. Panaskan minyak canola dalam kuali besar di atas api kuat. 4. Goreng daging dan bawang sehingga bewarna perang keemasan. Hiaskan dengan daun bawang beserta bijan. 5.Siap! Hidangkan bersama nasi panas. Mudahnya. Selamat mencuba! -CARI |
11
Bagus |
15
Marah |
22
Terkejut |
17
Sedih |
18
Lawak |
13
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT