CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Peminat Obses Siap Mengaku Bakal Tunang, Hisyam Hamid Tak Layan DM Meskipun Sudah Kembali Bujang

10-6-2024 08:35 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 10041| Komen: 10

Description: Pelakon popular, Hisyam Hamid, menganggap tindakan segelintir peminat yang fanatik dan obses terhadap dirinya adalah sesuatu yang lumrah dalam dunia selebriti.

Pelakon popular, Hisyam Hamid, menganggap tindakan segelintir peminat yang fanatik dan obses terhadap dirinya adalah sesuatu yang lumrah dalam dunia selebriti.

Menurut Hisyam, tidak ada salahnya jika peminat meminati dirinya atau menjadikannya sebagai idola, asalkan tidak keterlaluan atau terlalu taksub.

Hisyam menjelaskan bahawa dia menerima banyak Direct Message (DM) di Instagram daripada peminat yang obses, tetapi dia memilih untuk tidak melayan atau membaca mesej tersebut.

“Memang ramai peminat termasuk yang obses dengan saya yang menghantar DM di Instagram tetapi saya tidak pernah layan atau baca pun. Saya anggap mereka semua peminat saja. Selagi mereka tidak kacau (ganggu) dan buat perkara yang tidak sepatutnya, saya biarkan saja,” katanya.

Mengulas mengenai tindakan seorang peminat yang juga pemilik akaun @hanisaheleena7 yang mendakwa dirinya bakal tunang Hisyam, pelakon asal Singapura itu tidak menganggap perkara tersebut sebagai sesuatu yang serius.


“Saya tak kenal pun pemilik akaun itu dan anggap dirinya peminat saja. Memang ramai yang beritahu kewujudan pemilik akaun itu yang semacam obses dengan saya. Bila kena ‘bash’ (kecam) dia dakwa adik angkat saya pula. Ada juga yang beritahu dia sebenarnya tidak okay dari segi mental sebab itu saya biarkan saja,” ujar Hisyam.

Hisyam menegaskan bahawa dia tidak merancang untuk mengambil tindakan terhadap peminat tersebut. “Saya rasa orang boleh membuat penilaian sendiri bila tengok dia di Instagram.

Kalau kita tengok peminat artis Korea pun, peminat yang obses seperti itu perkara biasa saja. Apa yang penting ia tidak jejaskan nama baik dan karier seni saya sebagai artis,” jelasnya.


Sebelum ini, pemilik akaun @hanisaheleena7 telah mendakwa dirinya sebagai bakal tunang Hisyam, sekali gus menarik perhatian ramai pengikut di media sosial.

Akaun tersebut juga memuat naik gambar-gambar yang sudah disunting bersama Hisyam hingga ada yang terpedaya dengan dakwaan bahawa mereka mempunyai hubungan istimewa.

Hisyam, yang dikenali menerusi lakonan hebatnya, tidak asing dengan perhatian peminat. Namun, beliau sentiasa memastikan untuk menangani situasi dengan tenang dan bijaksana.

Dalam dunia hiburan, perhatian dari peminat adalah sebahagian daripada kehidupan seorang selebriti, tetapi penting bagi artis seperti Hisyam untuk memastikan batas-batas yang sihat dan menjaga integriti serta reputasi diri.

Sebagai pelakon yang profesional, Hisyam terus fokus kepada kerjaya seni dan menjaga hubungan baik dengan peminat-peminatnya yang sentiasa menyokong tanpa berlebihan.

Tindakan bijak dan matang dalam menangani peminat yang fanatik adalah kunci untuk terus berjaya dalam industri hiburan yang penuh cabaran.

Sumber : Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hokeypokey 10-6-2024 02:15 PM
eh sejak menduda ni banyak plak cerita pasal dia
Quote sukanyanyi 10-6-2024 02:21 PM
hokeypokey replied at 10-6-2024 02:15 PM
eh sejak menduda ni banyak plak cerita pasal dia

N iols still tak faham daya tarikan dia.. prefer fadlan hzm
Quote amyfaha 10-6-2024 03:53 PM
Dia ni muka hansome tp berlakon takde aura langsung. Scene nangis ke, scene marah, scene sedih ke.. sepesen je lakonan, kalau x selitkan senyuman sohai kau tu mmg x sah. Tp muka uols mmg hansome. Iols cuma x minat dia berlakon ja
Quote pembacagosip 10-6-2024 04:10 PM
dia x ada aura mcm haron aziz
rasa plain je dia berlakon
bab fight pun mcm x pernah nampak dia bawa watak
asyik cinta cintun megah holding
so boooring

anyway nak kata hot ka la ni angpa
Quote supernaturalee 10-6-2024 04:19 PM
bila nk tayang body ?



Quote hokeypokey 10-6-2024 06:02 PM
sukanyanyi replied at 10-6-2024 02:21 PM
N iols still tak faham daya tarikan dia.. prefer fadlan hzm

lain orang lain taste chuolllsss.. ramai merembes tgk dia mentang2 tinggi hensem putih cam patah amin
Quote fazamania 10-6-2024 10:48 PM
memang ensem mamat ni.

harap dpt job filem watak utama.

lakonan dia bagus kalau nak compare dengan patah amin tu...elok lagi si HH ni
Quote anony-mous 11-6-2024 12:13 AM
sukanyanyi replied at 10-6-2024 02:21 PM
N iols still tak faham daya tarikan dia.. prefer fadlan hzm

Biasa la taste lain2, i plak geli tgk fadzlan tp klu HH ni mmg aum
Quote sukanyanyi 11-6-2024 08:07 AM
anony-mous replied at 11-6-2024 12:13 AM
Biasa la taste lain2, i plak geli tgk fadzlan tp klu HH ni mmg aum

Oo a'ah lain2.. hahah tak menahan chuols geli
Quote LipasComel 11-6-2024 08:09 AM
takde sesapa rajin nak tepek gambar yg disunting tu ke

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 01:43 AM GMT+8 , Processed in 0.047113 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top