CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Ali Puteh & Isteri Titip Pesanan Buat 3 Anak, Ingatkan Supaya Sentiasa Berkasih Sayang – “Jangan Pecah Belah Kerana Harta & Dunia…”

10-6-2024 05:11 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 5097| Komen: 33

Description: Lama tak dengar khabar Ali Puteh, hantaran terbarunya di platform TikTok agak sebak dibaca apabila pelawak yang kini usahawan itu memberi pesanan serta nasihat buat anak-anaknya.

Lama tak dengar khabar Ali Puteh, hantaran terbarunya di platform TikTok agak sebak dibaca apabila pelawak yang kini usahawan itu memberi pesanan serta nasihat buat anak-anaknya.

Menerusi hantaran tersebut, Ali dan isterinya memberi pesanan agar tiga anak mereka sentiasa berkasih sayang sesama adik beradik.

Tulis Ali, dia bersyukur dengan kurniaan Allah SWT dan memesan kepada tiga cahaya mata mereka agar jangan sesekali berpecah belah disebabkan harta dan dunia.

Ali juga berkata ada orang yang tidak akan suka dan tertawakan jika seseorang manusia itu berada di bawah.

"Jangan berpecah belah dek kerana harta, dek kerana dunia. Jangan termakan dek cacian dan makian dari orang. Bila kita di bawah orang tidak akan suka dan tertawa, bila kita di atas juga orang tidak akan pernah diam dan suka…”


Tambah Ali, anak-anaknya harus membesar dengan saling berkasih sayang sesama mereka dan berjanji akan membahagiakan mereka selagi termampu.

"Selagi ada daya ibu dan walid, akan kami bahagiakan kamu wahai anak. Jangan risau jika tiada kawan, tiada yang peduli. Walid dan ibu sentiasa ada buat kamu.”


SUMBER : TikTok/Beautifulnara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 10-6-2024 05:28 PM
Pegi ke kedai membeli cincau
Quote 3chanceno 10-6-2024 05:42 PM
Ko yg mulakan kan kan? Hutang dah bayar?
Quote hokeypokey 10-6-2024 06:31 PM
eh tau pun kau takut anak2 ikut perangai tamak harta mcm kau
Quote I.K.A888990 10-6-2024 06:34 PM
sembang kari pekat giler
Quote jihyomelly 10-6-2024 06:43 PM
doa byk2 in future kalau apa2 jadi anak2 tak berebut ngikut perangai hazabedah susun oiiiii
Quote menjad 10-6-2024 07:31 PM
Kah kah kahhh

Koserrrrr
Quote scorpene 10-6-2024 08:14 PM
elok ler tu, jgn di ikut perangai bapaknye yg dh kematu hati, harta anak yatim pun dirembat....
Quote sukacactus 10-6-2024 08:47 PM
Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah
Quote pakwetizzaqyah 10-6-2024 09:10 PM
aku pulak selalu berpesan..

jangan bagi muka dengan DKK.. ada DKK datang dekat2.. lari laju2

bila DKK ajak bergaduh.. jangan mengaku kalah...
Quote adeqbun 10-6-2024 09:23 PM
Ko ckp dan meludah kahak kat cermin ke cetan
Quote azimodin 10-6-2024 09:44 PM
Ntah la.. bila tengok muka dia terus jadi xde mood, xde nur agaknya
Quote Sachacha 10-6-2024 10:02 PM
dah takde modal la tu
Quote Tunakimchi 10-6-2024 10:07 PM
Boleh x letak gambor bunga ke sunset ke. Hilang mood nak gosip
Quote MissVixen 10-6-2024 10:08 PM
Hahahahaha.
Quote fazamania 10-6-2024 10:42 PM
Perli diri sendiri ke tu?
muka tak ensem takpe...janji hati baik.

ini dah lah rohingya lagi ensem dari muka dia, perangai alahai dengan ipar pun nak bermusuh pasal duit.
Quote Hoola 10-6-2024 10:47 PM
tajuk mcm pernh ku dgr
tp di mana ya

-netijem
Quote doodlediddle 10-6-2024 11:09 PM
Satu perkataan shj. S.I.A.L Ali susun
Quote jerukkedondong 10-6-2024 11:12 PM
berkerak ponggong kuali
Quote beni_nikaido 11-6-2024 09:27 AM
bagus nasihat ni.
dia nasihat dari pengalaman...
semoga anak2 dia nanti bertolak ansur. jangan ulang lagi macam kes bapaknye

Lihat semua komen(33)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-6-2024 02:08 AM GMT+8 , Processed in 0.047432 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top