CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5264|Reply: 15

bisnes restoran untung 50k sebulan

[Copy link]
Post time 6-8-2008 10:31 PM | Show all posts |Read mode
ada 1 tips dr seorang usahawan restoran untung 50 k sebulan....
nak tau?

gini....

1.Dia menyediakan menu yg tiada pada pesaing,ini adalah kelebihan.
2.Memberi dskaun kpd pelanggan tetap.
3.Mempelbagai jenis bisnes seperti membuka kantin kilang,supply food n drinks kpd jabatan kerajaan/swasta/kenduri dll bisnes...

Itulah rahsianya usahawan trsebut untung 50 k sebulan...
modal sekitar 200k pusingan modal.....

[ Last edited by  saatcham at 7-8-2008 06:14 PM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2008 11:19 PM | Show all posts
bole plak 2 b continue eh?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2008 11:26 PM | Show all posts
e'eh....gitu lak...
bgn cpt sikit sok...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2008 11:54 PM | Show all posts

Reply #1 saatcham's post

Ape kes nie
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 11:09 AM | Show all posts
modal pula berapa K?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 01:23 PM | Show all posts

Reply #5 mieraedoera's post

7juta....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-10-2008 02:01 PM | Show all posts
kekadang bisnes outstation  supply keluar lak yg menguntungkan
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2008 02:42 PM | Show all posts
aku gi buka puasa kat leha kelfood... ikut kajian sambil pelahap masa tu... tak kurang rm10-15k satu hari masa buka posa saja.... tak campur2 mlm lagi... kaya kaya... kalu gitu bukan setakat rm50k sebulan utnung.. ni dah 3-4ratus k.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2008 04:28 PM | Show all posts
erm... bisnes makanan bukan benda mudah.. lagi2 bila baru nak bermula dan belum dikenali...
apa yang aku dapat tahu... pada yang nak berjaya... modal mungkin akan kembali dalam tempoh 1 tahun...
barulah boleh sukses.. InsyaAllah...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2008 09:18 PM | Show all posts
bukan waktu yg terdekat nak untung... tentu sekali mengambil masa...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2008 08:59 PM | Show all posts
semua bisnes mmg ambik masa utk dikenali & dipercayai, diakui
Bukan sahaja produk makanan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2008 11:24 PM | Show all posts
kalau kena gayanya..produk bagus, servis tip top n paling penting lokasi strategik, mmg bisnes apa pun boleh buat duit.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 09:42 AM | Show all posts
bisnes makan2 kena rajin bangun subuh2 cari bekalan kt pasr borong
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2008 09:55 AM | Show all posts

Reply #8 sinar_inspirasi's post

kita pun biasa lepak kat leha kelfood tu.. harga memang boleh tahan mahal.. tapi tak pernah serik sebab makanan dia sedap-sedap belaka.. dan dia jaga betui betui kualiti makanan yg disediakan.. susah nak capat makanan pure kelantan yg sedap kat kl nih.. klu makan kat sana, rambang mata weh.. segala ikan bakar, ayam percik, gulai kawah, kerabu, nasi dagang.. tak masuk kuih muih cam akok lagi.. time menceduk tak hingat dunia.. bila dapat bil, redha je la...


kalau dorang untung beratus ribu sebulan pun tak heran.. org kl kan tak berkira tang makan.. janji sedap..

aritu borak dgn tokey dia.. tanya takmo besarkan lagi ke kedai.. 2 lot dia ambil pun sentiasa full house.. dia kata kat sebelah tu 7-11.. dah takleh kacau.. kalau kedai makan biasa memang dia dah ngap dah...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2008 11:53 PM | Show all posts
bisnes makanan la leh cepat dapat untuk ... cuma letih la sikit ....
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2008 01:06 AM | Show all posts
Originally posted by saatcham at 6-8-2008 10:31 PM
ada 1 tips dr seorang usahawan restoran untung 50 k sebulan....
nak tau?

gini....

1.Dia menyediakan menu yg tiada pada pesaing,ini adalah kelebihan.
2.Memberi dskaun kpd pelanggan tetap.
...


pandangan saya lah kan, kalau tak buat menu lain dr yg lain pun, rm50k insyaallah boleh grab kalau rajin, buat cermat dan tak kedekut serta tak pakai pelaris, pakai solat hajat dan doa sepanjang masa je, insyaAllah , Allah akan pilih kita nanti sebagai org berjaya,

ada satu @ lebih kedai di kelantan, cuma jual nasi dengan ulam budu, ikan tawar, makanan tengahari dia boleh dapat sales sehari dalam rm5k, congak2 bersih dia dalam sebulan dalam rm75k masa bukan time posa

dan ada colek pohon kekut kat jalan dusun raja kbharu jugak, sales satu malam makanan celup tepung dan bergoreng shj mampu terjual rm5k sehari, ni masuk dalam majalah 3, dia beroperasi setiap malam pada hari puasa, bayangkan dia dapat berapa rm sebulan?

kalau nak kedai laku, tak perlu modal besar sehingga rm200k, kedai cantik2, yg penting utamanya bersih, ikhlas, tak kedekut dalam menyediakan makanan, dan kena doa kepada Allah sokmo. sbb keikhlasan yg di pancarkan melalui kerja kita buat akan memberikan kejayaan

ikhlas ni bak semut hitam di atas batu di waktu malam, ada tak kita nampak dia?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

11-1-2025 11:12 AM GMT+8 , Processed in 0.377203 second(s), 28 queries , Gzip On, Redis On.

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list