Cara-cara:
- campurkan butter, gula, telur kuning dan esen vanilla...pukul hingga kembang. (sy guna whisk aje) setelah itu masukkan perwarna hijau kacau sebati.
- kemudian masukkan tepung jagung, susu tepung dan tepung gandum sedikit2.....sambil uli hingga jd doh.
- setelah itu perap doh sekejap utk sebatikan bahan2 td....barulah dibentuk menggunakan acuan tart gulung....
-Isi inti epal pd hujung adunan kemudian gulung kemas....sapu kuning telur jika suka atau nak letak sebarang hiasan yg anda suka.
- bakar dgn suhu 170 drjah celcius selama 15-20 minit.
cagOO posted on 24-9-2013 11:30 PM
Cam besh.. U reka eh? Emm pandai..tart mempelam bole x?
tart gulung tu basic aje..inti dlm tu u nak pelam ke durian ke sardin pun boleh..klu pelam kena laa buat jem dulu..akak pernah buat tart isi jem nangka...cuma tak gulung aje..heheheh