|
selalu tengok mat saleh order benda ni dalam hells kitchen |
|
|
|
|
|
|
|
aku rasa scallop ni yg hotel punya imported kot, tak pernah jumpa kat s/market....
hehehehheh aku dah pernah makan, sedap
masa pan fried tu kn garing sikit kat luar |
|
|
|
|
|
|
|
sejak dk layan hell kitchen,baru tau kewujudan kekapis nih.hu.hu..2pun bler2..hik.hik |
|
|
|
|
|
|
|
sejak dk layan hell kitchen,baru tau kewujudan kekapis nih.hu.hu..2pun bler2..hik.hik |
|
|
|
|
|
|
|
sejak dk layan hell kitchen,baru tau kewujudan kekapis nih.hu.hu..2pun bler2..hik.hik |
|
|
|
|
|
|
|
aku rasa scallop ni yg hotel punya imported kot, tak pernah jumpa kat s/market....
hehehehheh ...
cmf_blingblings Post at 1-1-2012 21:44
ada jual kat cold storage, tp yg frozen punya la. mahal sket harganya. |
|
|
|
|
|
|
|
teringin gak nak makan scallop ni, kat mana nak carik kat malaysia ni? ada sesapa tau? sebb kat pasar besar, kecik, supermarket, hypermarket dan sebagainya tak pernah jumpa pon... |
|
|
|
|
|
|
|
haah...rasenyer xpnh jmpe kt mane2 supermarket....kalau tingin nk mkn pgi ler kt restoran2 kt hotel tue..huhuhu... pape pon nmpk cm sedap bila tgk chef2 dlm hell kitchen msk.. |
|
|
|
|
|
|
|
teringat scallop fritters kat sydney harbour... nyamnyam |
|
|
|
|
|
|
|
kekapis rupanya bahasa melayu. baiklah. terima kasih kepada TT kerana menambah vokab saya |
|
|
|
|
|
|
|
sedap ker....first time dengar.. |
|
|
|
|
|
|
|
xpnah rasa lg....teringin gak |
|
|
|
|
|
|
|
haha... kekapis ke namanye... tak pernah tau lak.. aku taula scallop.. tapi bila org tanye scallop tu apa.. aku blurr.. taktau nk translate in BM apa. aku cuma tau scallop kt curtain aje.. hehe...
rasa dia? entah.. lembut.. keras sikit dari isi ikan merah ke camtu la.. pernah makan grill skali ngan lobster... verdict.. takla sedap sampai terngiang2.. makan kerang bako cecah air asam lagi slurp2... hehe |
|
|
|
|
|
|
|
one of my feverete food...
yummy...isi manisssss |
|
|
|
|
|
|
|
kat hells kitchen, scallop la yang selalu chef dorang fail nak masak & jadi modal ramsey nak memaki |
|
|
|
|
|
|
| |
|