Kuih Tart Telur Rasanya sesuai tak jadikan santapan berbuka puasa?
Biasa sangat kan dengar kuih-kuih yang ada kat bazaar ramadan, bagaimanapula dengan tart telur? Sesuai ke dijadikan menu berbuka puasa..? Cara untuk menyediakannya cukup mudah dan cepat!
Cara membuat kulit :
Pukul mentega dan gula sampai kembang.
Masukkan telur, gaul sebati.
Masukkan tepung sehingga menjadi doh yang lembut.
Ratakan setebal 1/2 cm dan terap dalam acuan tat (boleh dibeli kedai yg menjual bhn2 kek)
Cucuk dengan garfu supaya tidak kembang dan bakar selama 10minit pada suhu 180 C.
Keluarkan dari oven dan masukkan filling. Bakar lagi 15minit @ sehingga masak.
Biarkan dan keluarkan untuk dihidang.
Cara membuat filling :
Campurkan kesemua bahan2 tadi dan gaul sebati.
Ditulis oleh : Fatimah http://iresipi.com/resepi/tart-telur/show
This post contains more resources
You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register