CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1525|Reply: 1

KIMCHI JIGAE

[Copy link]
Post time 18-11-2015 07:17 PM | Show all posts |Read mode


Bahan-bahan
1 mangkuk kecil kimchi
Semangkuk ayam atau daging
2 ulas bawang putih (hiris)
2 biji cili hijau (hiris)
2 biji cili merah (hiris)
½ sudu besar serbuk daging (diimport dari Korea) – boleh digantikan dengan pati ayam
Sedikit lada putih
Gula
Ajinomoto
1 sudu besar cili kasar
1 sudu besar cili halus
2 sudu besar cuka
1 mangkuk air
1 keping tauhu
Suhun
Cendawan enoki
Daun bawang
Cara-cara
  • Masukkan kimchi, bawang dan cili ke dalam periuk
  • Selepas mendidih, masukkan ayam atau daging
  • Masukkan serbuk daging, lada putih, cili kasar, cili halus, gula, ajinomoto, cuka dan air
  • Kacau rata. Kemudian masukkan suhun dan tauhu.
  • Biarkan mendidih dan baru masukkan cendawan enoki.
  • Taburkan daun bawang sebagai hiasan
  • Siap untuk dihidang. Sedap dimakan bersama nasi putih.

sajionline

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-11-2015 10:13 PM | Show all posts
wah menyelerakan !

rasa nak cuba masak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-11-2024 09:42 AM GMT+8 , Processed in 0.157237 second(s), 14 queries , Gzip On, Redis On.

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list