CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3181|Reply: 3

PENAWAR PENYAKIT 3 SERANGKAI DIABETIS, DARAH TINGGI & STROKES

[Copy link]
Post time 28-11-2017 09:40 AM | Show all posts |Read mode
Edited by waylife at 28-11-2017 09:40 AM

Ubat alternatif luar biasa berasaskan formulasi mengkudu dan cendawan merah China yang terbukti mampu rawati Penyakit Tiga Serangkai (kencing manis + darah tinggi + sakit jantung) yang banyak dihidapi golongan dewasa hari ini. Ganoni atau gabungan ekstrak Ganoderma Lucidum + Noni bukan lah ubatan sintetik hospital berasaskan drug, sebaliknya adalah supplemen kesihatan yang ternyata telah banyak membantu ramai pesakit tiga serangkai iaitu kencing manis, darah tinggi dan sakit jantung mendapatkan kembali keceriaan dan kegembiraan hidup. Mungkin ada yang skeptikal tentang "ubat" ini, namun fakta dan ratusan testimonial real dalam dan luar negara tidak boleh diabaikan sama sekali.

Video ini adalah satu daripada ratusan malah ribuan pesakit yang mendapat peluang kedua setelah mengamal Ganoni. Anihnya ia pulih dalam beberapa hari saja. Ini 100% fakta.

Lihat juga banyak bukti bukti sebenar dan sokongan lain (DOWNLOAD) yang boleh memberi gambaran sebenar keupayaan penawar bernama Ganoni ini. Dengan hanya RM52.00 sebotol (pembelian dalam Basic Pack), manfaat yang diperolehi berkali dan berganda jauh besar berbanding kos yang dikeluarkan. Anda Cuba, Anda Tahu! Tak perlu tunggu orang lain beritahu!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2017 09:49 AM | Show all posts
Boleh COD tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-12-2017 10:37 AM | Show all posts
Edited by waylife at 2-12-2017 10:40 AM

Bergantung lokasi. Tuan/puan area mana? Kalau area tuan/puan tiada COD, boleh order online di SINI !  2 @ 3 hari bekerja produk boleh sampai.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2018 08:44 AM | Show all posts
Edited by waylife at 2-2-2018 08:53 AM

KENCING manis, tekanan darah tinggi dan penyakit jantung merupakan tiga penyakit paling membunuh di negara ini. Lebih menakutkan, ia saling berkait antara satu sama lain dan atas sebab itu juga ia disebut penyakit tiga serangkai.

Berdasarkan kajian yang dilakukan oleh Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan kira kira dua tahun lalu, dianggarkan 3.5 juta iaitu 17.5 peratus penduduk negara ini menghidap kencing manis atau diabetes.
Jumlah itu jauh berbeza dengan peratusan sekitar tahun 1960 an yang mana pada ketika itu hanya satu hingga dua peratus sahaja yang menghidapinya.
Peningkatan secara mendadak penyakit itu secara tidak langsung menyangkal dakwaan yang mengatakan penyakit itu hanya dihidapi oleh orang orang kaya dan yang tinggal di bandar.

Bahkan lebih membimbangkan, statistik turut menunjukkan peningkatan kes dalam kalangan usia muda yang meningkat kira kira tiga kali ganda sejak 15 tahun lalu.
Percaya atau tidak, pesakit serangan jantung termuda yang pernah dirawat di negara ini hanya berusia 19 tahun. Itu belum mengambil kira kes kematian mengejut akibat masalah jantung dalam kalangan generasi muda yang semakin banyak berlaku.

Pengarah Perubatan Ajwa Cor-poration, Dr. Leny Marlina Muskimin berkata, peningkatan jumlah pengidap diabetes dan tekanan darah tinggi merupakan penyumbang utama kes serangan jantung melibatkan golongan muda di negara ini dengan peratusan yang semakin membimbangkan.

Beliau berkata, diabetes menyebabkan komplikasi pada buah pinggang, mata dan jantung manakala tekanan darah tinggi pula menyebabkan gangguan pada pembuluh darah yang merosakkan sistem badan terutama pada bahagian jantung dan otak.

Katanya, penyakit yang sama juga dipercayai mempunyai kaitan dengan gangguan, pembesaran dan keradangan pada otot jantung yang menjadi punca kes kematian mengejut termasuk dalam kalangan mereka yang aktif bersukan.
Keadaan itu katanya menjadi lebih membimbangkan kerana tahap kesedaran masyarakat terhadap bahaya penyakit diabetes dan tekanan darah tinggi.

“Apabila bercakap mengenai diabetes dan darah tinggi, ramai tidak memandang serius tentang risiko dan ancaman penyakit jantung yang ‘dipakejkan’ bersama.
“Ada yang beranggapan bahawa diabetes boleh dikawal pada bila bila masa dengan mengurangkan makanan yang manis manakala darah tinggi pula dengan mengurangkan makanan masin.

“Sedangkan hakikat sebenar tiada u-turn untuk pulih sepenuhnya setelah menghidapi salah satu penyakit ini,” katanya.

Tambah beliau, selain kes melibatkan pengidap berusia muda, ibu bapa juga tidak seharusnya memandang ringan faktor obesiti yang boleh menyebabkan diabetes pada kanak-kanak akibat pemakanan tidak sihat.
“Obesiti yang berpunca daripada kandungan gula yang tinggi dalam badan boleh merosakkan sistem saraf bahkan dalam keadaan tertentu boleh membawa maut.
“Kes terbaru melibatkan mangsa berusia empat tahun yang meninggal dunia dipercayai akibat kegagalan jantung kerana obesiti melampau,” ujarnya.

Justeru itu beliau menekankan pentingnya langkah pencegahan diabetes dimulakan sejak seawal usia melalui penjagaan pemakanan dan gaya hidup di samping melakukan pemeriksaan kesihatan secara berkala.
“Masyarakat perlu memandang serius masalah ini supaya dapat mencegah awal berlakunya masalah gabungan 3 penyakit ini.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 01:32 AM GMT+8 , Processed in 0.054628 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list