CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2456|Reply: 12

[Tempatan] Kereta Nasional (Baru)

   Close [Copy link]
Post time 19-8-2018 08:34 PM | Show all posts |Read mode
Kita tak perlu kereta baru. Kita perlu idea baru.

bukan kereta baru atau motosikal baru atau lori baru atau keretapi laju, dll.

Kita perlu idea baru untuk mengatasi masalah pengangkutan dan trafik.

Kita jangan asyil tiru neraga barat atau timur saja.

Kita kena cari penyelesaian baru kerana negara lain yang lebih maju gagal mengatasi masalah ini dengan menggunakan cara lama.






Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2018 08:39 PM | Show all posts
that was now...wakakakakakkakakakakkakakka
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Penyelesaiannya ialah tumbangkan talibarut komunis yg cuba gadai tanahair sedikit demi sedikit.
Dan tugas tu dah selesai pon.
So, skang jom kita bina semula kereta nasional yg baru.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 09:40 PM | Show all posts
negara kita 30 juta penduduk tak termasuk bangla, nepal, mnyamr , indonesia,  dan lain2 lagi. kalau campur semua negara kita boleh keluarkan kereta proton setanding kualiti mercedes bmw audi malah negara jepun akan cemburu kejayaan negara kita.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
##CinaMenguasaiMY
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-8-2018 01:40 PM
negara kita 30 juta penduduk tak termasuk bangla, nepal, mnyamr , indonesia,  dan lain2 lagi. kalau  ...

Hahaha Melayu, bangla, indon, Myanmar boleh buat toy cars saje. Bmw, Audi? Dream on man
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-8-2018 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Idea baru: Menjadi sesuatu negri PRC diperintah oleh China komunist
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 10:01 PM | Show all posts
msia nak keta baru yg tak de campurtangan sepet lah.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2018 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 19-8-2018 10:01 PM
msia nak keta baru yg tak de campurtangan sepet lah.....

kalau tak sepet yg campor tangan ..  rakyat berpuloh tahun kena tanggung hutang proton .  nasib baik ada sepet .
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 19-8-2018 02:01 PM
msia nak keta baru yg tak de campurtangan sepet lah.....

Tanpa campur tangan sepet, Malaysia boleh buat toy cars je
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 10:11 PM | Show all posts
Aku ok je kalau nak buat Perotiga ni, tapi kena amik pendekatan lain la...

Kereta yang pakai bahanapi alternatif selain dari petrol dengan harga yang mampu milik.

Kereta elektrik ke biodiesel ke, dulu pernah viral pakai angin (air-compressor ke apa)..

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Melayu nak heran apa bole ke x buat car? Melayu mampu pakai kereta audi, honda, bmw. Perotiga? Phuiii! Sepet pendatang sedar diri tak? Menumpang kencing kat tanah Melayu ni sedar diri tak? Tak malu nak dok ulang kaset kata tolong Melayu? Phuiii!
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 07:30 AM | Show all posts
Macam bodoh je topik ni. Ekekeke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh individu yang dikenalinya. ! Anggota Polis Ditahan.Hilang Sejak 10 Julai, Pulis Mohon Bantuan Kesan Nur Farah Kartini
YgBenarUpdate :Nur Farah Kartini Dibunuh oleh i
Views : 139421 Replies : 1728
Kucing Rafizi nama Muffin hilang di Putrajaya
YgBenarKucing Rafizi nama Muffin hilang di Putr
Views : 27720 Replies : 59
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 26616 Replies : 38
Masyarakat kita lebih tertarik dengan kisah suami pukul isteri atau suami baran tapi kenapa bila suami tersakiti,orang tak peduli
YgBenarMasyarakat kita lebih tertarik dengan ki
Views : 1593 Replies : 5
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91760 Replies : 719
Pelakon Beverly Hills 90210 & Charmed,  Shannen Doherty meninggal dunia
mojarean_XPelakon Beverly Hills 90210 & Charmed,
Views : 28176 Replies : 28
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 22130 Replies : 154
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 19423 Replies : 253
Aishwarya Rai, Abhishek tidak lagi sebumbung?
mojarean_XAishwarya Rai, Abhishek tidak lagi sebum
Views : 28414 Replies : 23
Bila Jumpa Orang yang Kita Kenal Be Like
ciksepatuBila Jumpa Orang yang Kita Kenal Be Like
Views : 20145 Replies : 111

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 05:13 PM GMT+8 , Processed in 0.082269 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list