|
Bahan-bahan:
Bahan A:
•sedikit kulit kayu manis
•ubi
•buah pelaga
•bunga lawang
•cengkih
•bawang besar
•cili kering
•cili hijau
Bahan B:
•ayam kampung (digaul dengan serbuk kunyit) •halia dan bawang putih yang dikisar
•daun kari
•rempah kari daging
•garam
•serbuk perasa
•air secukupnya
Cara-cara:
Tumis rempah ratus.
Masukkan semua bahan A.
Setelah layu, masukkan daun kari.
Masukkan ubi.
Kemudian, masukkan ayam yang digaul bersama serbuk kunyit.
Kacau sekejap, kemudian masukkan halia dan bawang putih yang dikisar.
Kemudian, letakkan rempah kari daging. Kacau perlahan dan sebati.
Letak air secukupnya. Perasakan bersama garam dan serbuk perasa.
Sedia untuk dihidang.
Sumber : saji.my |
Rate
-
1
View Rating Log
-
|
|
|
|
|
|
|
ini penang punya stailkan tak dek santan
Guna serbuk kari Cap O... mesti sedap
|
|
|
|
|
|
|
| |
|