CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4217|Reply: 16

[Dunia] Lelaki makan 34,000 Big Mac sejak 1972

[Copy link]
Post time 5-3-2024 11:21 AM | Show all posts |Read mode
Lelaki makan 34,000 Big Mac sejak 1972
Oleh KOSMO!
5 Mac 2024, 11:00 am


Gorske mula menerima pengiktirafan Guinness World Records pada 1999. - Guinness World Records


MADISON, WISCONSIN – Seorang lelaki di negeri Wisconsin melanjutkan rekod dunia Guinness World Records yang dia pertahankan sejak berpuluh-puluh  tahun lalu apabila memakan lebih 34,000 burger Big Mac sepanjang hidupnya, lapor akhbar Daily Star kelmarin.

Don Gorske yang menyambut hari jadi ke-70 baru-baru ini mempunyai tabiat makan sembilan Big Mac setiap hari. Namun kini, kuantiti itu dikurangkan kepada dua sahaja.

“Ramai orang menjangkakan saya sepatutnya sudah mati. Namun sebaliknya, saya menjadi salah seorang daripada pemegang Guinness World Records paling lama di dunia,” katanya.

Pesara pegawai penjara itu berkata, dia menggemari burger tersebut pada 17 Mei 1972 selepas kali pertama mencubanya.

“Sejak itu saya berkata, saya mungkin akan makan burger ini sehingga ke hujung nyawa. Saya sememangnya merancang untuk makan Big Mac sehingga ke akhir usia dan tidak berhasrat untuk menukar tabiat tersebut,” ujarnya.

Gorske menerima pengiktirafan Guinness World Records pada 1999 meskipun dia dikenali ramai sejak 1986 disebabkan tabiatnya. – AGENSI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2024 12:28 PM | Show all posts
panjag pulak umo ye..kalo takde pnyakit 3 serangkai kira miracle jugaklah
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
tak muak ke mkn hari2
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 01:57 PM | Show all posts
bkn ke beger mekdi ni byk pengawet ke? sihat plak dia ni mkn byk2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu xmampos lg ke. Bangsa apa ni, yg kebulor pelahap. Aku mkn sehari skli dh knyg. Nk try lebih jd 3x ,xmnjdi. Muak perut penuh. Nk kejar rekod punya pasal la ni kan. Xmmpos pulak ye.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 02:18 PM | Show all posts
len mcam..maknanya dia makan beger je la ke? x makan benda lain selain beger?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-3-2024 02:25 PM | Show all posts
Warren Buffett yg umor 93 tahun tu pon xsilap fevret food dia double cheese burger mcD...elok ja panjang umor sampai skang.......
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
kau tak muak ke pak cik
tapi dah itu makanannya pun kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-3-2024 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok je heols hidup x mampos sbb high cholesterol
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 03:04 PM | Show all posts
time muda 9 bijik dia mkn big mac, kalau i dh obese kot. He ols elok aja tgk ropanya..

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 03:57 PM | Show all posts
mcd kt msia kan dah kena boikot, last week aku pegi, cina and yenna ja ade duk
makan kat dalam. bila nampak melayu masuk, staff mcd mcm terkejut je
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 03:57 PM | Show all posts
mcd kt msia kan dah kena boikot, last week aku pegi, cina and yenna ja ade duk
makan kat dalam. bila nampak melayu masuk, staff mcd mcm terkejut je
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Yoonggi replied at 5-3-2024 01:57 PM
bkn ke beger mekdi ni byk pengawet ke? sihat plak dia ni mkn byk2.

terawet organ2 atok tu skali gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2024 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
A-Are replied at 5-3-2024 02:25 PM
Warren Buffett yg umor 93 tahun tu pon xsilap fevret food dia double cheese burger mcD...elok ja pan ...

trump pon tak silap hantu fast food
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2024 07:50 AM | Show all posts
bakingsoda replied at 5-3-2024 06:01 PM
trump pon tak silap hantu fast food

kan...elok sihat panjang umur kaya pandai...hhmmm
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2024 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Lapar mekdi pulak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-3-2024 11:14 PM | Show all posts
bukan ke menu mcd ni ada nutritionist jaga?
big mac pun ada letak salad...
yg penting makan apa pun kene berpada2 and bersenam uolsss
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 04:44 AM GMT+8 , Processed in 0.063471 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list