CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 20613|Reply: 130

[Tempatan] Gangguan seksual lelaki meningkat

  [Copy link]
Post time 19-4-2024 10:01 AM | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 22-4-2024 11:55 PM

KUALA LUMPUR - Aduan berkaitan gangguan seksual terhadap golongan lelaki semakin meningkat di negara ini, kata Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Nancy Shukri.

Beliau berkata, Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) melalui Jerayawara Kasih KPWKM @ Antigangguan Seksual menerima lebih 1,000 aduan gangguan seksual terhadap lelaki membabitkan pelbagai peringkat usia, sejak program itu dilancarkan pada tahun lepas.

"Pada permulaan program ini, hanya berbelas (aduan gangguan seksual terhadap lelaki) kami terima. Mungkin mereka tidak mahu melaporkannya kepada pihak polis tetapi mereka berani buka cerita kepada kaunselor kita.

"Ada lebih 1,000 pengadu (lelaki) datang melaporkan kepada kaunselor (KPWKM) dan minta nasihat daripada KPWKM (berkaitan gangguan seksual dialami mereka),” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Seminar Kasih Semurni Usaha KPWKM @ Antigangguan Seksual serta pelancaran Kempen "Zero Sexual Harassment on Campus” anjuran Institut Sosial Malaysia (ISM) dengan kerjasama Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) di sini pada Khamis.

Mengenai Tribunal bagi Antigangguan Seksual (TAGS), Nancy berkata, tribunal berkenaan mula beroperasi pada 11 Mac lepas dan sedang meneliti serta mengkaji setiap aduan diterima bagi tindakan susulan.

"Penting kita dengar dulu kes-kes sama ada bersesuaian untuk ambil tindakan (daripada segi undang-undang) dan mereka akan beri nasihat. Jadi sebab itu dari segi statistik ketika ini agak belum tinggi sangat, namun sudah ramai yang bertanya (mengenai TAGS),” katanya.

TAGS ditubuhkan untuk menerima aduan bagi perbuatan gangguan seksual yang berlaku pada atau selepas 8 Mac 2024 dan menyediakan saluran alternatif kepada mahkamah sivil bagi mengendalikan aduan dengan cepat, mudah dan kos minimum bagi mangsa mengambil tindakan terhadap pelaku bagi mendapatkan hak tebus rugi akibat gangguan yang dialami. - Bernama



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2024 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelir keras



Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Cium bibir
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tidur saya nanti
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Perasaan tak perlu malu sayang, you have to face it
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-4-2024 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg buat aduan ni 2 jenis lelaki je
1. Lelaki straight kena harras dgn gay bottem tua
2. Gay bottem kena molest dgn perempuan

Kalau laki straight la lagi suka kot perempuan turn on kat dia. Boost ego & confident tuhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 19-4-2024 02:12 PM
Yg buat aduan ni 2 jenis lelaki je
1. Lelaki straight kena harras dgn gay bottem tua
2. Gay bottem k ...

Akak setuju sissy.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2024 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Didoakan forumer Decaffeinated selamat dari gangguan sexual para lelaki gay gersang hidung belang.

Kurex dan poohkey pun kalau ada lelaki kacau meh aku tolong cepuk lelaki gersang tu.


Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 19-4-2024 04:35 PM
Didoakan forumer Decaffeinated selamat dari gangguan sexual para lelaki gay gersang hidung belang. { ...

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 19-4-2024 04:42 PM

Hahahah. Ni la Cikgu nye.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 19-4-2024 02:12 PM
Yg buat aduan ni 2 jenis lelaki je
1. Lelaki straight kena harras dgn gay bottem tua
2. Gay bottem k ...

Salah...iols straight...tapi pernah jadi mangsa ganguan kepada hakak2 senior dan pompuan sebaya time skolah rendah dan skolah menengah...

Peluk dari belakang...raba2 seluar...guna double meaning word...iols rasa jijik bila diingatkan balik..



Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau ingat lelaki suka ke kena sexual harassment walaupun dr perempuan. Jijik ok.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki kerrrr?!
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
izwan_izi replied at 19-4-2024 06:44 PM
Salah...iols straight...tapi pernah jadi mangsa ganguan kepada hakak2 senior dan pompuan sebaya ti ...

Uih daring betol tu kakak2 senior dengan kawan pompuan uols

Iols yang pompuan ni langsung tak terpikir nak buat camtu. Uols ni mesti budak baik2 dan skema kat sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 19-4-2024 02:12 PM
Yg buat aduan ni 2 jenis lelaki je
1. Lelaki straight kena harras dgn gay bottem tua
2. Gay bottem k ...

pondan je kot yg bt aduan

no 1. lelaki straight dia akan bg penumbuk je terus
no 2. ni tak tahu la iols bkn gay

tak semua lelaki straight mcm tu, kadang tu rasa lg malu adalah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2024 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 19-4-2024 04:19 PM
Akak setuju sissy.

setuju yg mana satu ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku molest and raba suami aku je dah cukup.. tp dia tak adu kat sapa2.. dia mmg pasrah je aku raba dia di mana2
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
izwan_izi replied at 19-4-2024 06:44 PM
Salah...iols straight...tapi pernah jadi mangsa ganguan kepada hakak2 senior dan pompuan sebaya ti ...

Pompuan kelas belakang biasa perangai gatal bijik lagu tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2024 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
kotakbaju replied at 19-4-2024 10:32 PM
Uih daring betol tu kakak2 senior dengan kawan pompuan uols

Iols yang pompuan ni langsung tak  ...

iols pernah dulu tmpt kerja lama
masa tu iols muda lg awal 20an

ada akak ni setiap kali bila bercakap dgn iols dlm office
dia mcm selak sikit tudung tu mcm nak bg nampak cleavage
pastu bila ada staff department lain masuk cepat2 dia cover tudung tu
department iols ni cuma 3 orang je

iols innocent lg masa tu mmg tak tahu apa2 la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 05:22 AM GMT+8 , Processed in 0.093475 second(s), 53 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list