CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 41643|Reply: 9

Canon MP145 printer - Tak boleh detect ink walau dah reset

  [Copy link]
Post time 10-10-2013 07:53 PM | Show all posts |Read mode
salam,
ai mohon bantuan dari otai2 sekelian ...

ai baru lepas refill sendirik ink utk canon mp145,
** baru 2 kali refill, ink murah nak jimat kos punye pasal, tukang refill (ai sendirik) sgt le clumsy, siap terlebih inject ink smpai membuak kluar, lap2 je ngan tisu )

printer x blh detect ink pulak.
bila print keje, dia jalan cam biasa tp yg keluar haram satu perkataan pun dia x cetak..

kenapa ? why ?

thanks in advance. Lebiu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2013 08:51 PM | Show all posts
aku pnh pakai printer ni. mmg sakit kepala pakai printer inkjet ni.mcm2 masalah.

cuba cabut printhead tu, cuci bahagian yg touch elektronik warna gold tu guna alcohol. nak citer pon susah..

sape faham aku cakap ni? hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 10:26 PM | Show all posts
rawahah posted on 10-10-2013 08:51 PM
aku pnh pakai printer ni. mmg sakit kepala pakai printer inkjet ni.mcm2 masalah.

cuba cabut print ...

kelakar lu bro...hahaha
yg ni ke?



Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2013 10:37 PM | Show all posts
ha.. yang petak2 tu. mende tu sensitif sgt. . xleh kena tangan pun sebenarnya. dulu2 slalu guna printer ni buat kad nama customer masa mula2 ninga.

skrg x guna dah.. sbb skrg guna printer sama harga dengan proton saga baru.. heh..

mungkin jugak ink tersumbat sbb lama sgt xguna printer tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-10-2013 07:08 PM | Show all posts
rawahah posted on 10-10-2013 08:51 PM
aku pnh pakai printer ni. mmg sakit kepala pakai printer inkjet ni.mcm2 masalah.

cuba cabut print ...

macam tak jln jugak le ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-10-2013 07:12 PM | Show all posts
rawahah posted on 10-10-2013 10:37 PM
ha.. yang petak2 tu. mende tu sensitif sgt. . xleh kena tangan pun sebenarnya. dulu2 slalu guna prin ...

ai pi google ada satu site tu dia kata mungkin tersumbat..
penyelesaiannya cuba tiup kt tmpat kuar ink tu..

jenuh le ai tiup2 puh puh puh .. sepenuh tenaga lagik
dgn harapan memang tsumbat dan lepas tiup tu prob solve..

dgn yakin, lepas tu try lagik dan lagik ...

tetaplah ...

prob unsolved


Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-1-2014 08:27 PM | Show all posts
Setahu saya dia tak akan detect ink selain dari katrij canon yang ori.
Cuma paksa dia bertugas dengan tekan reset.
Kalau tak boleh juga humban kat tong sampah..jangan marah,gurau.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2014 02:20 PM | Show all posts
canon mp145 ni dh bape puluh ribu kali print ?
setiap printer inkjet ada hayat dia, kalu lebih 30-50 ribu kali ka, mu letak dlm bilik aircond terbaik cmne skalipun, dia akan tetap rosak.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-11-2022 01:42 AM | Show all posts
Thank you so much for your reply it was very informative and helpful to me.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 05:49 PM | Show all posts
The first thing you can do is remove the cartridge and try re-installing it to see if the printer will recognise it, if it will still not recognise the cartridge then simply hold down the stop button (this is the button with the triangle inside a circle) for a minimum of 7 seconds.

Regards,
John
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 07:11 AM GMT+8 , Processed in 0.454825 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list