CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6759|Reply: 42

[Tempatan] peynolejan tertekan lagi sebab lotus pun tak terhingin guna engine protin.

[Copy link]
Post time 2-2-2016 02:30 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 2-2-2016 02:40 AM



LOTUS Evora 400. FOTO Erywan Norshal



Kuala Lumpur: Lotus Car Malaysia (Lotus) memperkenalkan model kereta super baharu, Lotus Evora 400, hari ini.

Model baharu itu lebih pantas daripada Lotus Evora sebelum ini selepas dijanakan enjin V6 3.5 liter supercharged yang menyalurkan 400hp dengan tork setinggi 410Nm.

Jentera yang dilancarkan di Pameran Motor Geneva pada tahun lalu itu juga lebih ringan sehingga 43 kilogram.

Lotus Evora 400 ditawarkan dengan transmisi automatik dan manual yang dijual antara RM597,999 sehingga RM653,999.


- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/111125....1ZQoL3Ly



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-2-2016 02:31 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 2-2-2016 02:33 AM

Protin dah lama miliki lotus tapi sampai sekarang masih menggunaka engine Toyota. Adakah protin sendiri tidak yankin dengan kemampuan engine dari protin?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 2-2-2016 02:31 AM
Protin dah lama miliki lotus tapi sampai sekarang masih menggunaka engine Toyota. Adakah protin send ...

Meh aku tolong translet bagi si kontol tu bleh faham....

Protin dah lsma miloki lotis tapi ssmpai sekafang masih menggunska engine Toyota. Adajah protin sendiri tidsk yankin drngan kemsmpuan engine dwri protin?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2016 02:41 AM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 2-2-2016 03:03 AM
axl_bach replied at 2-2-2016 02:39 AM
Meh aku tolong translet bagi si kontol tu bleh faham....

Protin dah lsma miloki lotis tapi ssm ...

Hehehe......

Peynolejan punya excuse ....ala protin mana ada banggungkan engine cc besar!. Sebab itu guna engine Toyota.

Eh dulu protin ada buat engine 1.8cc dan 2.0cc apa. Sebelun ni pun lotus ada gunakan engine 1.8cc kat kereta lotus..siap ada tubo lagi tu. Apasal tak guna engine kereta protin jerrrr...

@peynoLegend
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 02:50 AM | Show all posts
sebab ape protin still kluarkan kereta yang tidak memuaskan hati marhaen? sebab jurutera protin hanya online dan berkampung di paulton.org untuk membidas komen2 buruk terhadap protin dan dislike komen2 netizen yang sapot p2,toyota atau honda dan membackup komen2 pada protin
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 04:18 AM | Show all posts
axl_bach replied at 2-2-2016 02:39 AM
Meh aku tolong translet bagi si kontol tu bleh faham....

Protin dah lsma miloki lotis tapi ssm ...

gitewww... ok.. dh paham...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-2-2016 06:46 AM | Show all posts
True-X replied at 2-2-2016 04:18 AM
gitewww... ok.. dh paham...

kalo x translate si kontol tu susah nak paham...tu jer bahasa yg dia paham.....bahasa org jari gemok.....lol
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 06:53 AM | Show all posts
protin? hhahhahahha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2016 06:59 AM | Show all posts
axl_bach replied at 2-2-2016 06:46 AM
kalo x translate si kontol tu susah nak paham...tu jer bahasa yg dia paham.....bahasa org jari gem ...

Dia lejen bukan apa pun, sebab selalu typo..............
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 2-2-2016 02:50 AM
sebab ape protin still kluarkan kereta yang tidak memuaskan hati marhaen? sebab jurutera protin hany ...

wahhh tu ada nama p2 disitu??
fefeeling p2 satu geng dgn keta jepun celup honda toyota ke dekk?

ehhh fefeeling proton n honda tu rival ke dekkk
takde fefeeling salesman umw toyota tertekan kalah sales dgn drb honda ke dekkk

hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 07:46 AM | Show all posts
apa masalah kamu?? proton jadi protin...semua komen tak patriotik langsung...bagus bawa tikar pindah pg PRC
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 08:27 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 2-2-2016 02:50 AM
sebab ape protin still kluarkan kereta yang tidak memuaskan hati marhaen? sebab jurutera protin hany ...

dik.. honda dgn proton kawan baik tau. under the same parent company
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 08:27 AM | Show all posts
iols ada ternampak gambar kat FB, ada part Proton diguna pakai dalam Lotus ni..

Part yang mana? lampu signal kat side mirror tuh sis.. ada logo Proton, cuma nampak bila pakai mikroskop jaaa
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 08:34 AM | Show all posts
korang -ve betulla.. aku tak yakin jurutera proton tak boleh buat enjin yg bagus.. jurutera proton sure boleh buat enjin yg bagus dan berkualiti.

isunya adalah bab2 baget, harga, kos...facility untuk rnd? ada ke takde... pengurusan lg.

kalau mampu buat enjin yg setanding ngan toyota /honda pun boleh jual ke? boleh jual kat pihak luar ke?

rasa isu2 cam tu yg menjadi stopper kat proton ni.

diorang ni leh aje buat reverse engineering dan hasilkan enjin yg lebih baik.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 08:35 AM | Show all posts
Protin ? Apake nyanyok....
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin toyota belta berminat menggunakan enjin protin
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-2-2016 09:23 AM | Show all posts
See..see terus @peynoLegend  tak berdecet sambil ketap ketap bibir!
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau guna enjin protin , mner mampu jual rm500k keatas
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2016 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
peynoLegend replied at 2-2-2016 07:14 AM
wahhh tu ada nama p2 disitu??
fefeeling p2 satu geng dgn keta jepun celup honda toyota ke dekk?
...

terus tak berdecit

mungkin kantoi fefeeling anti proton rupanya macai perodua
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2016 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
ni baru tau proton memiliki lotus macam baru tahu drb memiliki honda dan proton ke

pastu tanya mana ada org jepun kat proton

hahahhah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 10:51 PM GMT+8 , Processed in 0.378390 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list