CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 9191|Reply: 39

[Tempatan] Gambar Proton Perdana 2016 Bocor

[Copy link]
Post time 10-4-2016 01:24 AM | Show all posts |Read mode

KAMI menerima gambar daripada pembaca yang menyatakan ini adalah Proton Perdana 2016.


Selepas melihat gambar ini, ya ini adalah wajah sebenar Proton Perdana 2016 seperti mana yang kami lihat secara 'live' sebelum ini.


Berdasarkan rekaan rim, kami jangkakan ini adalah Proton Perdana yang dijana unit enjin bersesaran 2.0L.


Untuk makluman, Proton Perdana 2016 didatangkan dalam dua varian iaitu 2.0L dan 2.4L. Kesemua varian Perdana 2016 buat masa ini akan menggunakan enjin Honda Accord.  Manakala penggunaan enjin baharu pula dijangka akan dipasang pada 2017.


Berdasarkan maklumat yang kami terima, Proton Perdana 2016 akan dilancarkan pada bulan ini. Rasa makin tak sabar pula mahu lihat model ini bergerak di jalan raya.


SUMBER: Pandulaju.com.my


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2016 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Base dr accord juga ya..
Sekali imbas nampak bayang2 accord di situ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 01:58 AM | Show all posts
masalah proton bukan engine la, tp aksesori dia.

nasihat ikhlas dr pengguna sejati proton.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 03:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Lah accordana ni dah lama bocor . JUSA ke atas dapat pakai kereta ni .
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Anthony Kevin Morais bukan pakai kereta ni ke dulu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa kuar kan model begini di saat nk melingkup?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-4-2016 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 10-4-2016 01:58 AM
masalah proton bukan engine la, tp aksesori dia.

nasihat ikhlas dr pengguna sejati proton.

hahahahh
ye laaa tu

caprut perodua kata engine jepun dvvt ka baguss

lgi2 timing chain

hahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 10-4-2016 01:58 AM
masalah proton bukan engine la, tp aksesori dia.

nasihat ikhlas dr pengguna sejati proton.

Nak sgt jaga vendor melayu katanya tue yg aksesori pun hauk jgk...

Kete preve aku pemegang gear plastik dah tercabut. Nak gam ke skru suma tak bole...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2016 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Nangis la siapa yg dah beli nissan hodoh sial semua
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Nangis la siapa yg dah beli nissan hodoh sial semua
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
lostnfaun replied at 10-4-2016 09:08 AM
Nak sgt jaga vendor melayu katanya tue yg aksesori pun hauk jgk...

Kete preve aku pemegang gear ...

betul

cam perodua proton sume pakai vendor yg sama jee

ingress tu vendor besar mereka la tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 09:30 AM | Show all posts
hahahahh
ye laaa tu

caprut perodua kata engine jepun dvvt ka baguss

lgi2 timing chain

hahahahha


Apa masalah kau ni hah? Bodoh ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
lostnfaun replied at 10-4-2016 09:08 AM
Nak sgt jaga vendor melayu katanya tue yg aksesori pun hauk jgk...

Kete preve aku pemegang gear ...

Yang banyak buat hauk vendor cina la dan kroni. Cuba kau cek vendor mana yang supply power window yg hauk dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
kudin66 replied at 10-4-2016 09:30 AM
Apa masalah kau ni hah? Bodoh ke apa

macai perodua kemaruk keta jepun terasa ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak sabarnya nk tgu kuar
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
nice..

insya allah.. tak sabar tunggu crossover proton..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2016 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Xyah compare ngan kereta import.antara proton ngan produa proton lg bagus kot.kete lasak.wira lama aku yg korang gelar wira kebun tu lasak gila.mmg puas pakai la..skrg aku pakai alza.mak aiii...kn lemah lembut.aku jns lorat je..jd bwk alza buat aku xselesa.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau murah aku  nak beli satu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 10-4-2016 11:51 AM
Xyah compare ngan kereta import.antara proton ngan produa proton lg bagus kot.kete lasak.wira lama a ...

Aku pun merasakan proton tkdela teruk mcm haters2 komen. Kualiti engine n handling mmg tkde masalah. Selalunya bhg2 kecik2 yg buatkan certain org tk selese. Aku tk memiliki lg proton ni tu terasa nk angkat perdana ni lama dh tgu. Sblm ni kecik2 dulu naik kete ayah iswara n wira mmg tkde masalah pun. Sampai skrg wira tu elok je gagah dijln raya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2016 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
aHoi83 replied at 10-4-2016 12:11 PM
Aku pun merasakan proton tkdela teruk mcm haters2 komen. Kualiti engine n handling mmg tkde masala ...

wira paling best dan berkualiti sbb banyak dna jepun
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 04:37 PM GMT+8 , Processed in 0.082337 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list