Bahan-Bahan 2 papan tempe dipotong dadu sedikit minyak untuk menumis 1 cawan air 1 biji bawang besar hiris 2 biji bawang putih diketuk segenggam ikan bilis sedikit asam jawa extra 1 batang lada basah dihiris garam dan pak aji secukup rasa
Cara Penyediaan goreng tempe dan asingkan tumiskan bawang besar, bawang putih, ikan bilis dan lada basah tadi sehingga naik bau.. jika nak pedas lagi boleh gantikan dengan cili padi masukkan air dan juga sedikit asam jawa extra. biarkan mendidih masukkan tempe yang dah digoreng tadi dan letakkan garam dan tambah perisa secukup rasa kalau rasa nak masam lagi boleh tambahkan asam jawa extra lagi -CARI Infonet.
|
34
Bagus |
34
Marah |
42
Terkejut |
21
Sedih |
45
Lawak |
30
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT