CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Blockout2024 : Awal Ashaari Selar Tindakan Wardina Muat Naik Nama Selebriti Perlu Diboikot – ‘Apa Motif Beliau, Dia Sendiri Pernah Jadi Duta’

15-5-2024 02:10 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 14712| Komen: 133

Description: Sekarang tengah panas mengenai gerakan boikot selebriti yang berkerjasama dengan syarikat yang menyokong Israel.

Sekarang tengah panas mengenai gerakan boikot selebriti yang berkerjasama dengan syarikat yang menyokong Israel.

Terdahulu, bekas pelakon Wardina Safiyyah ada berkongsi senarai nama artis tempatan yang perlu diboikot susulan gerakan Blockout2024.

Memetik OhBulan, Pengacara dan pelakon popular, Awal Ashaari tidak bersetuju dengan tindakan Wardina itu.


Menerusi hantaran dimuat naik di Instagram Story (IG Story), pemilik nama Ahmad Awaluddin Ashaari berpendapat tindakan Wardina itu seolah mahu memecah belahkan golongan selebriti dengan wargamaya.


Sampai ke perhatian saya tentang seorang yang tidak mengenali saya secara peribadi, menyebut nama saya, isteri dan rakan artis yang tiada kaitan langsung dengan diri beliau.

Mencipta kebencian, cuba memecah-belahkan kami dan warganet dengan menggunakan paksi agama serta isu Palestin yang ternyata berlarutan sejak dahulu.

Tambah Awal, Wardina sepatutnya ambil maklum dengan komitmen seorang selebriti memandangkan dia juga pernah menjadi tokoh masyarakat (public figure) suatu ketika dahulu.

"Apa motif beliau? Saya terkilan kerana beliau sendiri pernah bergelar artis dan pernah menjadi ambassadot kepada jenama-jenama ‘Israhell’ seperti yang ditegaskan beliau. Kenapa sekarang?"


Sementara itu, menerusi hantaran lain, pelakon filem ‘Impak Maksima’ sempat menyindir Wardina yang pernah meminta orang ramai untuk tidak menanamkan kebencian terhadap individu yang sama sekali tidak ada kena-mengena dengan kehidupan mereka.

Terdahulu, Wardina lantang bersuara mengenai gerakan Blockout2024 yang memboikot selebriti tempatan yang dikatakan masih lagi menjalin kerjasama bersama barangan pro Israel.

Bukan itu sahaja, Wardina juga meminta wargamaya untuk memuat naik semula nama kesemua selebriti termasuklah Awal dan isterinya, Scha Alyahya.

Sekadar info, gerakan Blockout2024 ini dibuat susulan majlis Met Gala 2024 yang berlangsung pada hari yang sama Palestin diserang oleh tentera Israel.

Selain Awal, antara artis tempatan yang turut disenaraikan bagi gerakan ini termasuklah Daiyan Trisha, Nadhir Nasar, Dahlia Rizal dan ramai lagi.

Sumber: Instagram Awal Ashaari/OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote vanillaninja 15-5-2024 02:26 PM
Wardina ke yang keluarkan list ni?
Quote Masukkeluar 15-5-2024 02:31 PM
vanillaninja replied at 15-5-2024 02:26 PM
Wardina ke yang keluarkan list ni?

Bkn..wardina buat Q&A kt ig..tnya follower dia siapa artis yg tak pernah post psl palestin..ramai follower mention tag nama awal..terus meroyan la si awal tu. Then dia perli2 wardina. Lpstu wardina jwb balik dan say sorry. Tp awal still xpuas hati merentan..playvictim..nmpk sgt yg ko tu xprnh post psl palestin.
Quote prizadane 15-5-2024 02:32 PM
Ye Wardina pernah jadi ambassador Garnier, masa Garnier awal-awal launch in Malaysia. But that was 20yrs back dah kot Awal oi. Dah kenapa nak petik dan compare benda dulu-dulu???
Quote jambatannetizen 15-5-2024 02:39 PM
Edited by jambatannetizen at 15-5-2024 02:40 PM
Masukkeluar replied at 15-5-2024 02:31 PM
Bkn..wardina buat Q&A kt ig..tnya follower dia siapa artis yg tak pernah post psl palestin..ramai  ...


Kalau aku pun mungkin merentan.
Terpaling lah puak2 mcm wardina. Ko sampai nak tanya follower mcmtuh. Bodoh. Mengundang!

Yg lagi satu dekat tiktok : @naemah ke apa. Sepesen! Mcm gilaaaa clout.
Ramona itu ok post gitu.
Quote Masukkeluar 15-5-2024 02:44 PM
jambatannetizen replied at 15-5-2024 02:39 PM
Kalau aku pun mungkin merentan.
Terpaling lah puak2 mcm wardina. Ko sampai nak tanya follower mcm ...

Mslhnya dia je over merentan. Dh mmg btul la ko xpernah post psl palestin kan? berjuta juta follower ko tp lgsung xnk create awareness atleast…? Retis lain pn rmai gk follower berjuta dan ambik job dgn produk israel tp bleh je post? Lpstu playvictim?
Quote Thunderclouds 15-5-2024 02:48 PM
Fonen versus former macik porom (eh ntah² ada lg jd sr)
Quote noiz_phayz 15-5-2024 02:48 PM
Disebabkan merentan lelebih, aku dari takde rasa nak block, terus blok pakcik sorang ni. First one on my list. Nak play victim sangat
Quote jambatannetizen 15-5-2024 02:56 PM
Masukkeluar replied at 15-5-2024 02:44 PM
Mslhnya dia je over merentan. Dh mmg btul la ko xpernah post psl palestin kan? berjuta juta f ...

Tapi wardina tetap salah tiber nak tanya soalan mengundang . Bodoh mams ke apa.

Ko nak berdakwa, ikut mcm ramona itu pun ok. Mona lelaki palestin3 pun xde mcm dia. Ko tak yah buat soalan mengundang terpaling ala2 @naeemah ke benda itu.

  Sumpah menyampah tengok. dgn mata biru LOL
Quote awex^returns 15-5-2024 02:57 PM
Fonen terpaling kan mamat ni, dah memang ko tak pernah sekali pun letak awareness pasal Palestine
Ada ke alasan nak bagi makan keluarga, orang lain pon bagi
nampak sangat ko tak percaya rezeki tu Allah yang bagi
Quote Lampuled 15-5-2024 03:00 PM
Betul lah org ckp isu palestine ni buka Allah nk uji org palestine sebenarnya tapi nk yg lain² jugak. Boleh tgk perangai memasing. Ada yg jd batu api, ada yg jd penunggang, ada yg sombong, ada pemecah belah. Semoga dijauhkan drp tergolong drp org² yg menganiaya orang lain.
Quote cantthinkofany 15-5-2024 03:02 PM
noiz_phayz replied at 15-5-2024 02:48 PM
Disebabkan merentan lelebih, aku dari takde rasa nak block, terus blok pakcik sorang ni. First one o ...

sama la....memula tak de la rasa nak block sangat dia sekeluarga....sekarang compom la.....
Quote pokokmeranti 15-5-2024 03:02 PM
wardina yg suruh sokong bekas menteri pendidikan kasut hitam ke?
Quote Masukkeluar 15-5-2024 03:03 PM
Edited by Masukkeluar at 15-5-2024 03:11 PM
jambatannetizen replied at 15-5-2024 02:56 PM
Tapi wardina tetap salah tiber nak tanya soalan mengundang . Bodoh mams ke apa.

Ko nak berdakwa, ...


Lol. Ikut suka dia laa tu ig dia..lgpn dh brp lama dh dia suka buat Q&A yg cmtu kt ig dia nasib laa retis yg terasa sbb smlm ada je retis lain yg netizen tag nama reply dm wardina bgthu yg diorg ada post psl palestin..so xde pn deme retis tu meroyan walau kne tuduh dgn netizen sbb apa? Sbb diorg mmg buat posting palestin…

Alahh…lpstu elok je wardina say sorry kt awal..tp cm bese la awal…tetap playvictim
Pnjg lebar explain nk sara anak nak byr sewa rumah bulan bulanhabistu retis lain xde komitmen? Si yuna yg byk collabrate dgn brand international pn elok je hri hri post psl palestin?
Quote Burong_Hantuk 15-5-2024 03:07 PM
ponen kaki sentap
Quote jambatannetizen 15-5-2024 03:33 PM
Masukkeluar replied at 15-5-2024 03:03 PM
Lol. Ikut suka dia laa tu ig dia..lgpn dh brp lama dh dia suka buat Q&A yg cmtu kt ig dia nas ...


Mmg ig dia. Tapi ko takda hak nak buat soalan mengundang kat netizen.

Itu B-odoh. Ko nak buat statement go ahead. Tiru mcm ramona itu. Tapi xperlu ko nak buat ayat mengundang cetuskan marah org lah siap ada nama lagi. Apa ke bengong lah. Terpaling.

Artis2 lain pun ntah2 maki dia je. Tapi nak jaga reputasi, terpaksa diamkan
Quote kmbg 15-5-2024 03:34 PM
Pondan tersakiti betul beliau ni ye..orang lain takde melenting sgt walaupun ada dlm lists tu
Quote NickiMinaj 15-5-2024 03:35 PM
jambatannetizen replied at 15-5-2024 02:39 PM
Kalau aku pun mungkin merentan.
Terpaling lah puak2 mcm wardina. Ko sampai nak tanya follower mcm ...

aku rengsa betul dgn Naemah kt tiktok tu...bagus dah perjuangkan palestine tu, tp cara dia tu buat mak rasa nak judge. hahahahaha
Quote 8Queen8 15-5-2024 03:38 PM
I dah lama blocked Awal.
Quote syamzana 15-5-2024 03:42 PM
Thunderclouds replied at 15-5-2024 02:48 PM
Fonen versus former macik porom (eh ntah² ada lg jd sr)

nanti fonen tu sentap tak sudah dendam kesumat manakala acik forum (bekas??masih??) flip tudung je like lantak ko la situ
leinkali fonen suka merempan kene masuk forum bljr how to "lantak ko la"  after create an issue

Lihat semua komen(133)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 06:35 AM GMT+8 , Processed in 0.109907 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top