|
best nye.. boleh try.. thanks.. |
|
|
|
|
|
|
|
paling suka makan & masak sardin masak lemak cili padi....
kuah lebihkan sikit..
selain mkn dgn nasi, blh jg makan dgn cucur / cekodok tepung...ayayaiii sedap lah pulak...
da lama x buat |
|
|
|
|
|
|
|
mungkin soalan ni tersasar skit dr thread sardin ni...sy nak tanya la...kat mana ada jual tuna dalam pek besar....kalau guna tin rasa rugi plak utk buat coz ada tempahan la |
|
|
|
|
|
|
|
suka sardin n macreal..dari dulu till now suka cap ayam....tp ada tak yg buat mcm ni....kikiskan kulit ikan nya yg hitam2 tu dan buang hitam kat tepi n belah bahagi dua n basuh sekali mcm tu.....pastu baru masak ...ni cara saya ...ada kata pelik tp saya tak suka tengok kulit hitam n saiz ikan sudah tentu jadi kecil...
Last edited by little_hana on 13-11-2012 12:39 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
kari sardin. tumis serbuk kari ikan n bahan bahan mcm nak buat kari ikan. lepas rempah dah masak pecah minyak masukkan sardin ngan kuah + cili padi yg di ketuk. n letak santan sket. jadi la kari sardin. |
|
|
|
|
|
|
|
paling sedap...masak asam pedas sardin...meletop!!! |
|
|
|
|
|
|
|
SARDIN JENAMA APA YANG PALING BEST?
Any suggestion?
|
|
|
|
|
|
|
|
cikna99 posted on 26-8-2007 05:52 PM
Sardin nie bole jgk dibuat mcm tart gulung yg dibakar mcm tart nanas biasa...Pastu dibuat karipap in ...
walaupun yg awak tulih ni dah bersawang...tapi tetap besh besh dan besh!!!!!!!
timaseh tau!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
daun_kesum posted on 2-9-2007 10:45 PM
aduihhhh pandainya renot wat klim karipap halus2 camtu ... dk bab kelim karipap fail ... ...
mama lagi teruk, kalau klim bila goreng, mesti terngan ngan balik...sudahnya aku tekan kuat kuat, sampai jadi huduh!! nasib baik inti dan puff dia sedap, so baba tak leh nak kutuk atau gelak 2 harakat!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
Honey_Inara posted on 16-1-2013 03:58 PM
SARDIN JENAMA APA YANG PALING BEST?
Any suggestion?
carilah cap ayam!!!
tak tipu, awak mesti puas hati..ikan dia gemuk dan segar dan opkoz sedap!!!
jenama kena hindar, adalah adabi....tak leh terima la mama!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
daun_kesum posted on 30-8-2007 09:57 AM
sebenarnya lame gak umah dk x naik sadin sejak2 dpt emel kesan sampingan & bhn2 di sebalik pembikina ...
adui mengancam keamanan betui la gambaq awak inihhhh....
alhmadulillah stok sardin mama banyak lagi,sat ni balik nak pulunbuat resepi awak nihhh!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
mamaezah posted on 18-1-2013 04:14 PM
carilah cap ayam!!!
tak tipu, awak mesti puas hati..ikan dia gemuk dan segar dan opkoz sedap!!!
...
knape kene hindar jenama adabi? |
|
|
|
|
|
|
|
Honey_Inara posted on 22-1-2013 04:33 PM
knape kene hindar jenama adabi?
sebab, mama penah beli, sekali ikan dah lah kecik, pastu mudah hancur...tak tau pasai pa...ingat kat dah lama, so next time, cik somi beli lagi, same thing happened...kuah dia pun rasa peliks....puas hati jenama ayam!! ikan tu sentiasa segar dan puas makan.
|
|
|
|
|
|
|
|
mamaezah posted on 22-1-2013 04:56 PM
sebab, mama penah beli, sekali ikan dah lah kecik, pastu mudah hancur...tak tau pasai pa...ingat k ...
misz pon xbley brand adabi..ikan dia hancusss...ayam brand jgk yg ok..tp misz jrg makan sardin..tp kalau rase nk mkn mmg carik ayam brand je,pernah beli pertima,adabi..tekak x lalu,ikan pon x sedap
|
|
|
|
|
|
|
|
Aku suka sardin masak kari. Nyum!! |
|
|
|
|
|
|
|
mcm sedap je.. petang ni nk try laaa |
|
|
|
|
|
|
| |
|