macam tajuk kat atas , dahlia masih mentah dan takdak pengalaman buat kek cheese baked punya.. sape2 tau tak tips taknak bagi cheesecake yang kita bakar nanti crack.. pastu tak nampak gelap on the top and bila dah masak nanti camna nak keluarkan dari ring cake dengan mudah , maksud dahlia kek tu tak comot kat tepi2...
sebab selalu takut nak keluarkan kek dari ring cake tu la, selalu comot .. pada yang sudi berkongsi t.kasih ..sharing is caring
iols sllu buat cheesecake dgn care steambath..
yg penting base crumb kene ade..pastue taruk adunan..
pastikan air dah mendidih dalam loyang 1st..pastue taruk loyang yg berisi adunan(lebey kecik dari loyang 1st..) cheesecakecake td..
iols alas dgn baking paper je dasar loyang..
tutup sekali bahagian atas adunan..bake sampai msk..
miu~miu posted on 2-5-2014 03:03 AM
iols sllu buat cheesecake dgn care steambath..
yg penting base crumb kene ade..pastue taruk adunan. ...
kalau cara steambath tu memang betul dah.. tapi nak kuarkan dari cake ring tu camna ye taknak bagi dia nampak terlalu comot.. nak bagi nampak kemas ..selalu comot, penah ngejasnyaa