Iols menyeru seluruh penduduk kampung porum cari untuk berkongsi kekdah preserved makanan yang tahan berbulan2
Contohnya ikan kering, sotong kering, pekasam, kimchi. Berapa bulan makanan2 tersebut boleh tahan dalam simpanan. Macamana kaedah membuatnya. Kawan Yemen ioks cakap diorang ada silo gandum besar gedabak siap berkati2 jagung kering dalam tu
Selain stok layan waktu kemiskinan hujung bulan, nak juga simpan2 stok macam hamster
So terimalah, kaedah buat ikan kering sendiri. In case korang nak buat 1/2 tan stok dirumah boleh start sekarang
Post time 8-2-2020 11:36 PMFrom the mobile phone|Show all posts
Sori ot. Nak buat buah mangga kering macamana? Pokok mangga iols tengah berbuah. Selain buat jeruk, iols nak buat buah kering. Cari kat google semuanya cara2 buat halwa. Iols tak nak resepi halwa. Nak resepi buat mangga kering macam asam boi tu.
Post time 9-2-2020 12:36 AMFrom the mobile phone|Show all posts
yonq replied at 8-2-2020 11:26 PM
macamana kalau para ikan pun turut bertukar menjadi zombie?
rasanya kalau zombie apocalypse ...
Iols ckp kat anak2 iols..korang abis skolah mak hantar belajar pertanian.....Paling2 ada kebun kalo kena curfew pun..payah nak tanam padi..layan ubi kayu la...
Author|Post time 9-2-2020 09:12 AMFrom the mobile phone|Show all posts
sarah82 replied at 8-2-2020 10:49 PM
Ikan masam sedap.. Makan dgn moi a.k.a bubur nasi.. Fuhhhhhh..
Fuh layan tu. Saya tengok kat ig jendeladapur akak tu jual barang makan kering Siam e.g ikan/sotong kering.
Memang seasoned siap2 untuk makan ngan bubur. Kecur..