CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 14040|Reply: 61

regarding FLV converter and DVD burner

  [Copy link]
Post time 9-11-2007 02:39 PM | Show all posts |Read mode
help..me perlukan software nak convert FLV ke AVI dengan softwre nak burn dvd.

ktne MF leh downlod.tolong bagi link skali.kalo ade rapidshare punya ke.tolong ek.plzz
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2007 03:57 PM | Show all posts

Reply #1 MetalFire's post

FLV to AVI converter kat bawah ni, freeware nye

>>click here<<

kalo rasa cam takbest, aku bagi yang lain...

[ Last edited by  orang_letrik at 9-11-2007 04:03 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 04:06 PM | Show all posts
ko boleh try software ini..nanti rename output as .AVI(dot avi)

http://www.rivavx.com/index.php?encoder&L=3

burn DVD-guna Nero yang ko dapat masa beli DVD-RW.
atau guna freeware ini

http://www.cdburnerxp.se/

[ Last edited by  trunks at 9-11-2007 04:09 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 06:16 PM | Show all posts
convert dari flv dulu, jadi wmv dulu dan kmudian baru convert jadi avi atau lelain.
sebab kalo convert direct jadi avi, kemungkinan besar sound akan lari.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 09:22 AM | Show all posts

Reply #3 trunks's post

IMHO riva ni yang paling bagus, ringan pun ringan, tapi kualiti tak pastila, aku selalu guna untuk convert vids dari youtube (konsert atau persembahan live) ke mp3
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2007 12:44 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 9-11-2007 02:39 PM
help..me perlukan software nak convert FLV ke AVI dengan softwre nak burn dvd.

ktne MF leh downlod.tolong bagi link skali.kalo ade rapidshare punya ke.tolong ek.plzz

flv punya resolution/dimension kecik je, so... kalo nak besarkan ke size dvd(mpeg2), gambar akan jadi pecah2.
so, final result dia ialah ko akan dapat video yg blur-petak2-dan gambar video pecah2.
sound quality belom crita lagi tu...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-11-2007 02:06 PM | Show all posts

Reply #5 artgeex's post

Betul itu, ada banyak kes kan, aku convert FLV Video guna Total
Video Converter tak berjaya pulak, tapi guna Riva boleh.
kira power jugalah walau pun free software.

pasal kualiti kalau guna Riva , format FLV itu yang sebenarnya
teruk, guna converter apa pun hasilnya akan jadi teruk juga.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2007 10:22 AM | Show all posts

Reply #6 bzzts's post

mcm tu pulak ek... kita baru nak cuba..

kalau dari youtube nak save ke wmv pastu burn kat cd mcm mana?

contohnya nak save kartun dari youtube pastu nak bg anak tengok kat tv...
mcm mana tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2007 12:06 PM | Show all posts

Reply #8 innova77's post

Lepas dah convert katun dari youtube ke WMV tu ikut cara2/software kat atas, ni instructions kalau ko guna Nero 7:

1. Buka Nero Express
2. Kat left panel, pilih VIDEO/PICTURES
3. Kat panel kanan, pilih VIDEO CD
4. Add masuk WMV tu.
5. Click NEXT dan ikut instructions sampai habis burn.
6. Enjoy katun tu kat vcd/dvd player.

Good luck.

[ Last edited by  0001 at 12-11-2007 12:09 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2007 12:48 PM | Show all posts
aku guna super converter je. convert dari flv-wmv7-mpeg1.

mpeg1 ni kalo guna nero nak burn jadi vcd buleh burn direct dah sebab takyah convert dah.

tapi kalo nak buat dvd, kena convert dari wmv jadi mpeg2, sebab dvd memang guna format mpeg2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2007 02:21 PM | Show all posts
aku gune total video converter..support smua video format..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2007 02:43 PM | Show all posts
sape nak Total Video Converter

selanjutnya boleh PM aku...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2007 02:44 PM | Show all posts

Reply #9 0001's post

youtube ke wmv tu cam mana nak buat?


(hehehehe.. satu apa pun den tak tau bang.. ajar one by one... )
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2007 02:45 PM | Show all posts

Reply #13 orang_letrik's post

nak kena pm ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2007 02:50 PM | Show all posts
download link super converter: http://www.erightsoft.org/GetFile.php?SUPERsetup.exe

info : http://www.erightsoft.com/S6Kg1.html

software : freeware



[ Last edited by  bzzts at 18-11-2007 04:32 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2007 03:10 PM | Show all posts

Reply #13 innova77's post

Hehe... download super converter dari link bzzts bagi kat post #15 tu. Convert FLV guna tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-11-2007 11:15 AM | Show all posts
apasal tak dpt download dr link tu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2007 11:36 AM | Show all posts

Reply #17 orglama's post

Ni aku amik dari website dia:

To download from this site without looping back to the same page you need to:

Enable your JavaScript, clear your MSIE cache, do not block your http_referrer (with ZoneAlarm or similar), do not use a proxy.

Here's a download help guide.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 08:14 PM | Show all posts
weh aku ade masalah nak burn dvd... semua content yang aku nak burn tu format flv..

aku burn guna NERO... die kate burn successfull, tapi bile bukak balik tak boleh main pun video dia, walhal kalau klik properties memori dia ada je... aku dah try bukak kat laptop membe pun mcm tu...

kenape eh? ape masalah die? help... skarang memori drive c aku tinggal 1gb je....
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 08:52 PM | Show all posts

Reply #19 szerone9's post

ko burn as data ke? bukan ke format DVD ko kena la convert flv ke dvd dulu
baru burn..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 09:58 PM GMT+8 , Processed in 0.783118 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list