|
BAHAN-BAHAN:
- 300gm isi ikan yu (dibersihkan dan dibuang kulitnya)
- 2 ulas bawang merah | dikisar halus
- 2 ulas bawang putih | dikisar halus
- 3cm halia | dikisar halus
- 1 sudu teh serbuk kunyit
- ½ sudu teh serbuk lada putih
- Garam secukup rasa
- Daun kari jika suka
- Minyak zaitun
CARA MEMASAK:
1. Panaskan sedikit minyak, masukkan bahan kisar dan tumis hingga wangi.
2. Selepas itu masukkan air dan ikan. Biar seketika.
3. Masukkan serbuk kunyit, serbuk lada putih, garam dan daun kari jika suka.
4. Biar didih dan hidang panas.
RASA
|
|
|
|
|
|
|
|
saya cina dan saya tak menyokong makanan ini sebab ikan yu di bunuh untuk sirip dia
dan tidak mempunyai nilai khasiat |
|
|
|
|
|
|
|
oh takde khasiat ke... xtau plak... mmg zalim la aniaya jerung tu... |
|
|
|
|
|
|
|
ni lauk berpantang ya.. aku x tahan with the smell but nk cepat sihat, gagahkan diri utk makan isinya..
ini bukan sirip, nih isi kan nya.. ikan yu nih sirip pon nan hadoo, dik oii |
|
|
|
|
|
|
| |
|