CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mawla Amin Mula Pandai Cakap Melayu, Peminat Puji – "Subhanallah. Maula Genius, Kejap Je Dah Pandai Cakap Melayu"

29-2-2024 12:54 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 6056| Komen: 33

Description: Mawla Amin atau nama sebenarnya, Mohamed Amin Ouradji, yang mengaku bahawa mempunyai jalur keturunan ke-38 daripada Nabi Muhammad ini kini menjadi perhatian. Kekecohan berlaku selepas pendakwah bebas ...


Mawla Amin atau nama sebenarnya, Mohamed Amin Ouradji, yang mengaku bahawa mempunyai jalur keturunan ke-38 daripada Nabi Muhammad ini kini menjadi perhatian. Kekecohan berlaku selepas pendakwah bebas Caprice mendedahkan identiti sebenar Mawla.

Namun dalam video yang tersebar di TikTok, ternyata Mawla juga mencuri perhatian netizen kerana mampu menguasai Bahasa Melayu serta mendapat pujian daripada peminatnya. Biarpun dia mula fasih berbahasa Melayu dan mendapat pujian peminat, bayangan tuduhan menipu identitinya turut menyelubungi kisah perjalanan hidupnya.

Lihat video di bawah yang dikongsikan oleh pengguna TikTok @almustafa_publication


Di sebalik kontroversi yang melanda Mawla Amin, tidak dapat dinafikan dia mempunyai peminat setia yang memujinya. Namun, pujian ini kini diwarnai dengan ketidakpastian dan kecurigaan sejauh mana dakwaan ini.





Dipetik dari BH, kerajaan Maghribi mengesahkan Mawla bukan warga negara itu. Kementerian Luar Maghribi menjelaskan, lelaki itu juga tidak mempunyai hubungan dengan Sharif Idrissi di Maghribi atau mana-mana keturunan Nabi Muhammad di negara itu.

Tambah Kementerian Luar Maghribi, lagi Mawla disahkan dilahirkan di Algiers, Algeria pada 1984, sebelum berhijrah ke Perancis bersama keluarganya. Polis di Malaysia sedang memantau kegiatan Mawla Amin dan pengikutnya termasuk operasi sebuah madrasah di Selangor, di mana dia dikesan cuba menyebarkan ajarannya.

Sumber : Mawla AminMawla Muhammad Amin Al Idrisi Al Hasani / Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 29-2-2024 01:12 PM
Taksubers mmg mcm tu
Quote berusjamban 29-2-2024 01:17 PM
siannye yg komen semua kepam2 yg berangan nak attention dia nih... takpe iols paham, iols kalau dpt attention manusia yg jadi dp iols ni pun iols excited gak
Quote SedihPedih 29-2-2024 01:19 PM
Gilalah taksuber.

semoga takde org terdekat i dlm golongan ni.
Quote swimswim 29-2-2024 01:23 PM
Aku tgk takde pun si maula ni bagi ceramah agama. Dok asyik buat fashiun show and posing je tak habis2.

Kita hormat org sebab ilmu, bkn sbb dia hensem
Quote ezacbee 29-2-2024 01:24 PM
Orang kita senangnya terpengaruh..



Quote Kitty_catz 29-2-2024 01:24 PM
hari2 up citer mawla kentut faraj

tak boring ke kome2 uiii
Quote kucingitam 29-2-2024 01:37 PM
bangla/nepal/ rohingya pun fasih berbahasa melayu...tapi korang pandai sepi je..sebab drg x hensem, comot, kan?
Quote kasibiman 29-2-2024 01:40 PM
Ketaksuban dgn budaya outsourcing utk express masuk sorga

Bahlul
Quote lo_la 29-2-2024 02:35 PM
Bukan dah deported ke? Move on la msians.
Quote cikatilia 29-2-2024 02:45 PM
kalau dia genius dia dah berpidato ckp BM tu
bukan takat selamat pagi
sihat???

Quote namieamuro 29-2-2024 04:04 PM
geli nyeeeeeeee. bangla baru dok malaysia pn cpt fasih ckp melayu la. ape hebat nye mamat udang ni?
Quote mizzmimi 29-2-2024 04:56 PM
Gigih kira.. taksub sangat sampai jadik b°d°..
Quote AkokKocik 29-2-2024 04:59 PM
kucingitam: bangla/nepal/ rohingya pun fas ...





Hanjirrr...
Quote scorpionkiki 29-2-2024 05:06 PM
Kurangnya cerdik orang yg dok upkan dia ni. Selawat bnyk2...itu lebih baik lagi. Kalau ada rezeki dpt mimpikan Rasullullah
Quote dani-rox 29-2-2024 05:54 PM
critical thinking skill at all time low

gambar kat atas tu auto teringat komen poremer - ala2 pompuan nak jd jantan, i'm not a girl, not yet a man gituhhh kemain lg posing manja lentok. geli wooii
Quote OshinDaSolja 29-2-2024 06:01 PM
I'm so skeptical dgn Maula2 Habib2 ni semua...entah betul entah tidak... apa yg special pun taktaw... tngok muka pun hmmm malas la nk kata lebih2...
Quote _blackbird 29-2-2024 06:59 PM
hawla...hawla... stakat 5 perkataan je aku pon boleh ckp dlm pelbagai bahasa dengan lancar lagi konpiden. berikut contoh2 nya.

arob: ana, ente, syukran syukra, haram, unta
cina: kanina, lancau, cibai, sohai, gong xi fat cai
keling: pundek, pandi, sapadek, tanik, aneh, teh tarik wonnek (sambil goyang kepala)
kantonis: ngo hou hou, sap sap sui, mo man tai, siu lam kungfu keng, hou hou yeh
jepun: nani, sumimasin, kimi ga sukida to saka bitai, sakura chan, ramen

Quote shernazz 29-2-2024 07:06 PM
Ya Habibi ya maulana lahhhh
Quote cm_vungtau 29-2-2024 07:08 PM
Muka scammer semua sama. Lebih kurang muka Tinder Swindler Tapi aku pelik si Salt Bae pun rupa camni gak. Adakah scammer juge?

Lihat semua komen(33)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 05:52 AM GMT+8 , Processed in 0.076372 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top