CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Wah Syoknya Datin, Seminggu 2-3 Kali Berkuda" – Intan Najuwa Aktif Berkuda Sejak Kahwin, Sudah Ada 5 Ekor Kuda

29-2-2024 01:30 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 5728| Komen: 31

Description: Pelakon kecil molek, Datin Intan Najuwa mengakui mengenali sukan berkuda selepas berkahwin dengan suaminya, Datuk Ahmad Azraf Azman.


Pelakon kecil molek, Datin Intan Najuwa mengakui mengenali sukan berkuda selepas berkahwin dengan suaminya, Datuk Ahmad Azraf Azman.

Pasangan ini menjadikan sunnah Rasulullah SAW itu sebagai salah satu aktiviti merapatkan hubungan suami isteri.

Sebelum ini, suami Intan Najuwa mencuri tumpuan apabila membuat kejutan kepada isterinya menyewa dua trak dipenuhi kuda di sebuah lokasi tepi pantai di New Zealand.

"Pada awalnya sebagai hobi, tetapi lama-kelamaan menjadi minat dan dapat luangkan masa bersama suami".

"Aktiviti ini juga bagus untuk kesihatan mental dan hubungan suami isteri termasuk merapatkan kami, bangun pagi, pergi sarapan kemudian lakukan sukan kuda ini bersama".


Dalam masa seminggu, pelakon ini akan meluangkan masa antara dua ke tiga kali berkuda untuk mengeluarkan peluh dan menghargai hadiah daripada suami.


Setakat ini, Intan sudah ada lima ekor kuda dan semua ada pasport sendiri. Memang lepas kahwin baru pelakon ini belajar sukan kuda kerana sebelum kahwin dia hanya sibuk bekerja dan belajar.


Kredit: Berita Harian/OhMedia

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote black_handbag 29-2-2024 01:36 PM
kecik slimnya intan najwa ni. makin comel pulak sejak bergelar datin ni
Quote slyfynx 29-2-2024 01:45 PM
Pelakon kecil molek, Datin Intan Najuwa mengakui mengenali sukan berkuda selepas berkahwin dengan suaminya, Datuk Ahmad Azraf Azman.


Pasangan ini menjadikan sunnah Rasulullah SAW itu sebagai salah satu aktiviti merapatkan hubungan suami isteri.


Bole x kalau x payah kaitkan dgn sunnah atau ape2 pasal agama.
Quote Hoola 29-2-2024 02:01 PM
huntun ahhh idup tai tai
lazy monday katanyee

kita ni pepagi senin la bos2 mngejarrr
xdan monday blueess
Quote Cleocatra 29-2-2024 02:04 PM
Tebal mana la sarung tetek sheol tu. Duit banyak suruh la lagi belanja letak silikon. Try pm hanis haizi mana sheol buat kopek
Quote LadyCarefree 29-2-2024 07:54 PM
Naik kuda? Shahmira tersenyum miang.
Quote naina 29-2-2024 07:56 PM
Semoga mampu maintain sampai bebila..
Quote Sazreena 29-2-2024 11:10 PM
Suka nau dia ngan baby t putih ni. Last Monday nampak kat BSC ngan Intan Payung. Ok la biasa-biasa je.
Quote Cleocatra 29-2-2024 11:52 PM
Sazreena replied at 29-2-2024 11:10 PM
Suka nau dia ngan baby t putih ni. Last Monday nampak kat BSC ngan Intan Payung. Ok la biasa-biasa j ...

Birkin 1st sheol la ni kot. Kulur kilir dengan bag ni. Igs pun wajib bag ni selain tunjuk kopi
Quote she 1-3-2024 12:14 AM
Laki heols selekeh
Ye faham duit kepok2
Kurang2 kemas lah sikit baju tu
Ni kadang baju penuh percikan kopi ke sambal ntah
Gigih TinTan upload

Yeeeeerrrr tahu kayo
Tahuuuuu
Quote Nozot 1-3-2024 12:19 AM
slyfynx replied at 29-2-2024 01:45 PM
Bole x kalau x payah kaitkan dgn sunnah atau ape2 pasal agama.

Itula pasal, bab sukan nak kaitkan dengan sunnah, bab show off terpaling tak cakap pulop
Quote rosevelvet 1-3-2024 12:34 AM
slyfynx replied at 29-2-2024 01:45 PM
Bole x kalau x payah kaitkan dgn sunnah atau ape2 pasal agama.

Kan .. pakaian persis bij pun nk menunggang
Quote TerataiMelur02 1-3-2024 12:35 AM
Markissa patut berguru dengan tintan
Quote Inigo-Montoya 1-3-2024 10:49 AM
seronok bila duit berkepuk2...i pun minat main kuda
Quote Cleocatra 1-3-2024 10:56 AM
Terpaling kuda sheol sekarang. Terpaling kopi jatuh #2
Quote irvene 1-3-2024 11:23 AM
Sazreena replied at 29-2-2024 11:10 PM
Suka nau dia ngan baby t putih ni. Last Monday nampak kat BSC ngan Intan Payung. Ok la biasa-biasa j ...

tak sesuainya lah hai pakai heel setinggi gunung dgn carry bag lagi besar dr badan sheolss. baju n seluar dh ok. kasut kena pakai sneakers n bag sling yg kecik. badan she tak cantik, so kena pakai simple je.
Quote Sazreena 1-3-2024 11:23 AM
Cleocatra replied at 29-2-2024 11:52 PM
Birkin 1st sheol la ni kot. Kulur kilir dengan bag ni. Igs pun wajib bag ni selain tunjuk kopi

Khennn...hasil titik peluh bekerja katanyerrr..gituh.
Quote irvene 1-3-2024 11:23 AM
Cleocatra replied at 1-3-2024 10:56 AM
Terpaling kuda sheol sekarang. Terpaling kopi jatuh #2

terpaling study jatuh nombor last sekali. dah berkambus belakang rumah kot buku2 study.
Quote Sazreena 1-3-2024 11:28 AM
she replied at 1-3-2024 12:14 AM
Laki heols selekeh
Ye faham duit kepok2
Kurang2 kemas lah sikit baju tu

Kayo pun tak xde aura...makan selekeh tu dah mcm mak kena jaga anak makan..kose mak nyah. Dah mcm Ehsan Intan Payung kekdahnya nok. Nasib la..dah itu pilihannya.
Quote Sazreena 1-3-2024 11:30 AM
irvene replied at 1-3-2024 11:23 AM
tak sesuainya lah hai pakai heel setinggi gunung dgn carry bag lagi besar dr badan sheolss. baju n ...

Abis dah x cukup inci..kena la gigih berheels bagai..dah jenis kemetot. Unless la pakai sneakers tapak tebal...huhuhu.

Lihat semua komen(31)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-4-2024 06:41 AM GMT+8 , Processed in 0.057519 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top